Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Beautyexperte Caroline Rigo genomineerd om vrouwelijke ondernemer van het jaar te worden

Anaïs Foriers
4 min read

Caroline Rigo – oprichtster van Cent Pur Cent, Café Beauté, de Blush Academy én een van onze Gezondexperten – is genomineerd om onderneemster van het jaar te worden. De WOMED Award wordt dit jaar voor de 21e keer uitgereikt door het netwerk voor ondernemende vrouwen Markant en de ondernemersorganisatie Unizo. De prijs werd in het leven geroepen om de noden van vrouwelijke ondernemers te benadrukken. Wie naar huis gaat met de titel wordt bekend gemaakt op 4 maart. Tijd om de Hasseltse onderneemster Caroline Rigo aan jullie voor te stellen. 

Succesvolle alleskunner

Als er iemand een duizendpoot genoemd mag worden, dan is het Caroline Rigo wel. Hoewel ze van opleiding kleuterjuf is, kwam ze gevoelsmatig in de beautywereld terecht. Tijdens de week ontfermde ze zich over een klas kleuters, in het weekend nam ze de make-uplook van bekende artiesten – zoals Isabelle A en Linda van Milk Inc – voor haar rekening. Na enkele maanden besloot ze zich fulltime te focussen op haar passie: visagie. Met vallen en opstaan stampte de Hasseltse Caroline, zonder enige bedrijfservaring, een natuurlijk make-uplabel, twee conceptstores en een schoonheidsschool uit de grond. Ondernemend is Caroline dus wel. 

Natuurlijk beautylabel

Om tegemoet te komen aan de gevoelige huid van bepaalde klanten, besloot Caroline een minerale make-uplijn te ontwikkelen. Cent Pur Cent, een make-uplijn die voor 100% uit pure en natuurlijke mineralen bestaat, zag het daglicht. Vandaag wordt de natuurlijke cosmeticalijn bij de apotheek verkocht.

Haar passie delen

En het (succes)verhaal van Caroline gaat verder. Naast oprichtster van het label Cent Pur Cent, is ze ook eigenaar van Café Beauté In Hasselt. Vrouwen worden in de twee vestigingen gepamperd met natuurlijke producten en behandelingen. 

Daarnaast wou Caroline haar kennis over natuurlijke verzorging ook graag delen met anderen. Dat doet ze in Blush Academy. Ondertussen volgden al meer dan 1.000 mensen een van de vele cursussen in de schoonheidsschool. 

Inspiratiebron 

Caroline Rigo is het type Vlaamse onderneemster waarin vele ondernemersvrouwen zich zullen herkennen. Alles wat ze tot nu toe bereikt heeft, is 100% haar eigen verdienste. De rode draad doorheen haar verhaal is een stevige portie passie die ook andere beginnende vrouwelijke ondernemers inspireert. 

Stemmen voor Caroline kan tot en met 5 februari via deze weg. 

Laat je op Wereldkankerdag verwennen

Uit bovenstaand verhaal blijkt dat Caroline een gevoelsmens is. En dat wordt alleen maar bevestigd door het feit dat haar make-upmerk Cent Pur Cent op Wereldkankerdag iedereen die al in aanraking kwam met de vreselijke ziekte in de watten legt. Ben jij dus ziek (geweest) of heeft iemand die je nauw aan het hart ligt kanker (gehad)? Kom op 4 februari naar één van de vier locaties in Vlaanderen en leer gratis hoe je je tijdens of na een behandeling tegen kanker kunt maquilleren. Meer info vind je hier

Door Anaïs Foriers

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…