Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Bewezen: Op deze leeftijd zijn vrouwen het gelukkigst

Anja
2 min read

Uit nieuw onderzoek is gebleken dat vrouwen gemiddeld het gelukkigst zijn op hun 34e. Dit komt omdat dames op deze leeftijd niet meer zo onzeker zijn als toen ze 20 waren en al het één en ander bereikt hebben in hun leven. De studie naar het leven van vrouwen werd uitgevoerd door de Britse krant The Daily Mail en dat een vrouw het gelukkigst is op haar 34e, is niet het enige onderzoeksresultaat dat uit de studie gekomen is. Enkele andere onderzoeksresultaten, worden in dit artikel beschreven.

Vrouwen het gelukkigst op hun 34e

Na het ondervragen van duizenden vrouwen over hun gelukkigste moment in het leven, kwam The Daily Mail tot de conclusie dat de meeste vrouwen het gelukkigst waren op hun 34e levensjaar. Dit komt niet alleen omdat dames op deze leeftijd niet meer zo onzeker zijn en dus minder streng zijn voor zichzelf, maar ook omdat veel vrouwen op deze leeftijd al een hoop hebben bereikt. Denk hierbij aan het stichten van een gezinnetje, maar ook aan het werken aan hun carrière. Rond hun 20e levensjaar zijn veel vrouwen nog te onzeker om gelukkig te zijn en bovendien hebben ze in deze tijd van hun leven iets minder bereikt dan wanneer ze ouder zijn. Niet zo vreemd dus dat de meeste dames rond hun 34e levensjaar het gelukkigst waren.

Andere uitkomsten van het onderzoek

Bij het onderzoek werd niet alleen gevraagd wanneer vrouwen het gelukkigst waren in hun leven, maar werden ook andere interessante vragen gesteld. Enkele interessante resultaten die verder nog uit het onderzoek kwamen, zijn de volgende:

  • De gemiddelde vrouw werd ongesteld op haar 12e.
  • De gemiddelde vrouw kust voor het eerst op haar 15e.
  • De gemiddelde vrouw komt de ware tegen op haar 27e.
  • De gemiddelde vrouw krijgt haar eerste kind op haar 30e.
  • De gemiddelde vrouw verdient het meest op haar 39e.
  • De gemiddelde vrouw sterft op haar 82e.

Dit laatste onderzoeksresultaat lijkt misschien wat luguber, maar over het algemeen leven mannen toch echt vier jaar korter dan vrouwen.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…