Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hoe weet je dat je de ware gevonden hebt?

Bram
4 min read

Je voelt je anders dan anders

Op het ogenblik dat je geraakt bent door de pijlen van Cupido en je de ware hebt gevonden dan voelt je je heel anders dan voorheen. Dit klinkt waarschijnlijk erg vaag en je kunt het zelfs spannend en eng tegelijk vinden. Het gevoel dat echter het meest op de voorgrond treedt is dat er een klik is tussen jou en je lief. Dit gevoel is sterker dan je ooit voor iemand hebt gevoeld.

Je zoekt niet meer naar perfectie

Zodra je de ware tegen bent gekomen zul je beseffen dat het najagen van een ideaalbeeld niet langer nodig is. Je bent gelukkig met je relatie en ziet geen dingen die nodig veranderd dienen te worden. Kortom: je bent tevreden met je relatie en de persoon die je hart sneller laat kloppen. Hierbij mag je niet vergeten dat in iedere relatie wel eens problemen voorkomen. Zelfs als je de ware hebt gevonden hoeft niet alles helemaal perfect te lopen. De ware vinden betekent echter wel dat je er tevreden bent met de situatie, ondanks eventuele wat onvolkomenheden.

Je partner houdt van je zoals je bent

Wanneer je lief van je houdt zoals je bent dan kun je echt laten zien wie je werkelijk bent. Een masker voorhouden of je anders voordoen is dan niet nodig. Je dient te vertrouwen op het gegeven dat de ware je accepteert zoals je bent. Pas dan zal een relatie stabiel zijn en stand kunnen houden. Je partner zal dan ook niet van je vragen om voor hem, of haar, te veranderen. Uiteraard zul je zelf dan ook van je partner moeten houden zoals deze is, en hem of haar evenmin willen veranderen.

Je maakt elkaar gelukkig

Wanneer je voelt dat je je partner gelukkig maakt, en hij of zij er ook in slaagt dit bij jou te doen, dan is dat een ultiem teken dat je de ware echt hebt gevonden. Zowel jij als je partner zal het geluk van de ander boven het eigen geluk stellen. Uiteraard dien je hierbij wel zekere marges in het oog te houden. Doorgaans zul je echter, zonder hier een punt van te maken, tijd en energie in je relatie dienen te steken. Alleen zo werk je aan het geluk van je geliefde.

Je doet je best voor je partner

Zodra je de ware hebt gevonden, wil je vaak zo goed mogelijk voor de dag komen. Denk maar een aan je uiterlijk: voor je lief ga je je bijvoorbeeld leuker of sexier kleden. Natuurlijk moet je je altijd wel op je gemak blijven voelen, zelfs als je er op een bepaald ogenblik even niet op je best uitziet als je lief bij je is. Hoewel je uiterlijkheden meer te maken hebben met aantrekkingskracht dan met liefde, zul je als je de ware aan je zij hebt, eerder geneigd zijn om je extra uit te sloven voor hem of haar.

Je wilt alleen maar bij elkaar zijn

De ware zal zoveel bij je losmaken dat je bijna niet meer zonder elkaar wilt zijn. Op momenten dat je gescheiden bent van je geliefde zul je voortdurende met hem, of haar, in gedachten rondlopen en verlangen naar het ogenblik dat je elkaar weer in de armen kunt sluiten. Der gedachte aan je lief zal er bovendien voor zorgen dat je hart sneller gaan slaan en je een vreemde sensatie ervaart in je onderbuik. Je hebt dan dus duidelijk last van de kenmerkende vlinders van verliefdheid in je buik.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…