Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Borstfiguranten: binnenkort in je favoriete series en films

Lore
2 min read

Hoewel borstvoeding geven iets heel natuurlijks is, rust er toch nog een zeker taboe op borstvoeding geven in het openbaar. Daar wil Kind en Gezin echter zo snel mogelijk verandering in brengen door 'borstfiguranten' te lanceren. Dat werd vandaag, op de tweede dag van de Wereldborstvoedingsweek, bekend gemaakt.

Wat zijn 'borstfiguranten'?

Borstfiguranten zijn in feite precies zoals de figuranten die je zo dikwijls ziet opduiken in je favoriete series en films, met dat verschil dat ze tijdens het figuren ook borstvoeding geven. De opzet van de actie is duidelijk: hoe vaker borstvoeding in beeld wordt gebracht, hoe minder vragen we ons erbij gaan stellen.

Voortaan kunnen geïnteresseerde producers en castingverantwoordelijken via een database makkelijk borstfiguranten casten. Zowel Familie en De Buurtpolitie gaven al het goede voorbeeld en planden reeds opnames met borstfiguranten.

Waarom borstvoeding?

In feite raadt de Wereldgezondheidsorganisatie aan om baby’s tot zes maanden exclusief borstvoeding te geven. In Vlaanderen krijgt 77,8 procent van de baby's bij de geboorte borstvoeding, na 1 week is dat percentage echter al gezakt tot 65,4 procent. Veel mama’s achten het vaak dan al niet meer haalbaar om borstvoeding te geven: het is lastig wanneer er bezoek is, wanneer ze buitenshuis zijn, etc.

Met de borstfiguranten hoopt Kind en Gezin dus niet alleen een mentaliteitswijziging op gang te brengen, het wil ook moeders aanmoedigen borstvoeding (langer) een kans te geven.

Wil jij zelf een borstfigurant worden? Of wil jij een borstfigurant boeken? Bekijk dan zeker eens Wie een Borstfigurant wil boeken of wie zelf een Borstfigurant wil worden kan terecht op www.borstfiguranten.be.

Door Lore

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…