Shanghai kondigt einde van lockdown aan
“Het normale leven zal vanaf juni hervatten.” Dat zei Zong Ming, de onderburgemeester van de Chinese stad Shanghai, op een persconferentie. Maar is de...
Inhoud
Ziet je haar er futloos en weerbarstig uit? Dit zijn de meest voorkomende fouten tijdens de haarverzorging. Misschien maak jij ook een fout?
Zorg ervoor dat je shampoo past bij je haartype. Vermijd shampoos met parabenen en sulfaten.
Als je vet haar hebt was je het best om de dag. Bij gewoon haar hoef je het echt niet zoveel te wassen. Maximum 3 keer per week is ruim voldoende.
Kam je haar voor je het wast en gebruik niet te veel shampoo. Breng de shampoo aan op je hoofdhuid en masseer goed in. Blijf masseren tijdens het wassen, het stimuleert de bloedsomloop.
Was je haar nooit met heet water. Gebruik lauw water en spoel met koud water. Hierdoor zal je haar extra glanzen.
Knoop je handdoek niet boven je hoofd want dit beschadigt je haarvaatjes.
Als je je haar kamt terwijl het nog nat is zal het breken. Wacht tot je haar droog is en kam het maximum één keer per dag. Begin onderaan en werk je weg naar boven.
Je haar is zo gezond als jijzelf. Een ongezond dieet kan nooit voldoende vitaminen en mineralen voorzien om je haar te voeden. Groenten, fruit, noten en granen zijn onmisbaar voor glanzend gezond haar.
Aan de kwaliteit van je haar kan je zien hoe gezond je bent. Een haarprobleem laat zien dat er iets mis is met je lichaam. Negeer het nooit en ga langs bij de dokter.
Een hoed is de perfecte bescherming tegen de zon. In de winter bescherm je je haar met een muts. Zorg ervoor dat je hoed niet te strak zit.
Je moet je kam elke week wassen in warm water. Koop ook op tijd een nieuwe.
Het is erg belangrijk om de puntjes minstens elke twee maanden bij te knippen. Hierdoor krijgen gespleten puntjes geen kans.
Als je lang haar hebt moet je het vlechten voor je gaat slapen. Hierdoor zal je haar minder in de war raken ’s nachts. Omdat je je haar minder moet kammen zal je het minder beschadigen.
“Het normale leven zal vanaf juni hervatten.” Dat zei Zong Ming, de onderburgemeester van de Chinese stad Shanghai, op een persconferentie. Maar is de...
Een podcast met o.a. sportarts Ruben De Gendt en diëtiste Julie Raekelboom
Een podcast met o.a. Nina Mouton,
de schrijfster van het boek
Een podcast met o.a. fervente vasters Dr. Servaas Bingé en Pieter Loridon