Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Deze 6 tekenen van stress mag je niet negeren

Bram De Brabander
3 min read

We hebben het niet altijd door dat we gestresseerd zijn. Als je gedurende een lange tijd stress hebt gaat je lichaam eronder lijden. Dit zijn de signalen die je vertellen dat je stress hebt, negeer ze niet!

Je wordt snel moe

Stress is slecht voor je lichaam en na een paar dagen zal je je erg moe voelen. Je slaapt slecht, eet onregelmatig en je bent continu gespannen.

Je valt moeilijk in slaap

Als je het moeilijk vindt om in slaap te vallen kan dat komen omdat je aan te veel dingen denkt. Een ander teken van stress is het wakker worden enkele uren voor je alarm afgaat. Je kan dan niet meer terug in slaap vallen en je hebt slechte dromen.

Je hongergevoel fluctueert

Als we stress hebben zullen we vaak geen honger hebben, in andere situaties zullen we net heel veel zin krijgen in comfort food. Sommige mensen eten meer wanneer ze stress hebben, anderen eten minder. En bij nog anderen zal hun hongergevoel de beide extremen uitgaan.

Je bent snel geïrriteerd

Als je gestresseerd bent krijg je een kort lontje. Je bent helemaal in de ban van al je zorgen en je hebt niet veel nodig om boos te worden. Als je vaak woedend in het verkeer rondrijdt of boos bent op je gezinsleden kan je best eens stilstaan bij je stresslevel.

Je beweegt snel

Stress mag je dan wel moe doen voelen, je beweegt gespannen en snel. Je merkt misschien dat je sneller wandelt dan normaal, zelfs als je je niet moet haasten. Zonder het te beseffen beweeg je je voet heen en weer, tokkel je met je handen op de tafel of bijt je op balpen.

Je kan je niet concentreren

Dit is een van de grootste tekenen dat je stress hebt. We zijn overweldigd, het lijkt alsof alles aandacht vraagt op hetzelfde moment. Hierdoor zal je onrustig zijn en je nog minder goed kunnen concentreren. Het is zelfs mogelijk dat je dingen vergeet die je net hebt gehoord of gezien. Je zorgen vragen al je aandacht.

Door Bram De Brabander

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…