Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit gebeurt als je elke dag yoga doet

Bram
3 min read

Dat yoga fantastisch is hoeven we je niet meer te vertellen. Maar wat gebeurt er eigenlijk in je lichaam als je elke dag yoga doet?

1. Je krijgt meer zelfvertrouwen

Van zelfvertrouwen word je vrolijk en dat maakt mensen rondom je ook vrolijk. Als je elke dag yoga doet leer je je lichaam en geest beter kennen. Hierdoor zal je betere keuzes maken in het leven en dat geeft je zelfs nog meer zelfvertrouwen. Je lichaam wordt sterker en mooier en je voelt je supergoed in je vel, is er nog iets sexyer?

2. Je leert beter te ademen

Tijdens yoga leer je om op je ademhaling te letten. Na een tijdje worden deze ademhalingsoefeningen je tweede natuur, en dat brengt belangrijke gezondheidsvoordelen met zich mee. Je wordt rustiger, je longcapaciteit verbetert, je bloeddoorstroming wordt gestimuleerd en je lichaam kan afvalstoffen beter afvoeren. 

3. Je wordt je bewust van je houding

Als je elke dag yoga doet zal je houding sterk verbeteren. Elke yoga pose leert je om mooi rechtop te staan en je rug steeds recht te houden. Zelfs als je nu vooruit gebogen neerzit zal je jezelf corrigeren. Je ziet er zo niet alleen slanker uit, je voorkomt er rugpijn mee.

4. Je leeft meer in het moment

Tijdens yoga leer je om meer aanwezig te zijn in het moment. Je kan je gedachten even stilzetten en je focussen op je ademhaling, het is een heerlijk gevoel. Even helemaal aanwezig zijn in het moment is een goede vaardigheid die je op elk altijd en overal kan gebruiken.

5. Je wordt leniger en sterker

Als je elke dag yoga doet zal je lenigheid enorm verbeteren. Je wordt bovendien ook sterker, fitter en slanker. Je kledij past beter en je ziet er fantastisch uit.

6. Je hebt minder stress

Tijdens stressvolle momenten kan yoga helpen om even rust te vinden. Stress zet zich vaak op je schouders, door aan yoga te doen kan je die stress helemaal uit je lichaam werken. Na een yoga sessie zal je je bovendien zelfzeker voelen om de stressvolle situaties in je leven het hoofd te bieden.

7. Je kan het overal en het kost niets

Yoga kan je echt overal doen, thuis, op het werk en zelfs op reis. Bovendien is yoga volledig gratis, je hebt geen dure toestellen nodig en je kan het gewoon thuis doen. Er is dus echt geen reden om niet elke dag aan yoga te doen, probeer het eens!

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…