Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Doorbreek de dagelijkse sleur met deze 6 tips

Bram
3 min read

Val jij bijna in slaap als je aan je eigen leven denkt? Geen nood, iedereen krijgt vroeg of laat te maken met de dagelijkse sleur. Blijf niet bij de pakken zitten en lees hoe je weer pit kan brengen in je leven!

1. Wat zijn je doelen?

Ga na wat je passie in je leven is en stel goede doelen op. Soms lijkt het alsof je niet weet wat je doelen zijn. Denk dan na over wat je gelukkig maakt en wat je talenten zijn. Maak korte- en lange termijn doelen. Wat wil je bereiken in je leven en wat heb je daarvoor nodig? Maak een groot plan en evalueer elke week of je op de goede weg bent.

2. Begin met kleine stapjes

Je gedrag veranderen is niet zo gemakkelijk als het lijkt. Begin daarom met hele kleine stapjes. Je kan niet in één keer je hele leven veranderen, wees dus niet ontmoedigd als het allemaal niet snel genoeg gaat! Maak goede korte termijn doelen die je indien nodig kan bijstellen en evalueren. Geef jezelf voldoende tijd, het hoeft ook niet allemaal in één keer!

3. Doe elke dag iets wat je eng vind

Doe eens iets waar je hart sneller van gaat kloppen, je zal je super levend voelen. Parachutespringen, bungeejumpen of rotsklimmen zijn goede mogelijkheden. Maar je hoeft het zover niet te zoeken! Begin eens een gesprek met een vreemde, dans in de regen, ga met een grote hond wandelen, leg een nieuwe vloer, zing luidkeels in de file met je ramen open… Er zijn oneindig veel mogelijkheden!

4. Roep supporters bij elkaar

Als je een nieuwe weg in je leven wil inslaan heb je supporters nodig. Mensen die achter je staan en je aanmoedigen zijn van groot belang om je doelen te bereiken. Laat je vrienden en familie weten wat je van plan bent. Zo heb je meer kans dat je je doelen ook zal bereiken.

5. Vergelijk jezelf niet met anderen

Jouw buurmeisje heeft een leukere job en jouw collega heeft meer facebook vrienden. So what? Leef je eigen leven en geloof niet te veel van sociale media. Iedereen probeert er goed uit te zien op sociale media. We proberen elkaar ervan te overtuigen dat we het allerleukste leven hebben, dit is echter schijn! Richt je op je eigen leven en vergelijk je niet met anderen, je zal je al een stuk gelukkiger voelen.

6. Pluk de dag

De ene dag is de andere niet en soms zit het allemaal niet mee. Het kan soms lijken alsof er toch nooit iets veranderd en die dagen mogen er zijn. Geef jezelf wat rust, het hoeft ook niet allemaal zo onmiddellijk. Verwen jezelf, ga eens vroeg slapen en sta de volgende dag weer met goede moed op

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…