Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

12 tips voor het krijgen en behouden van een fuckbuddy

Irma Kroon
7 min read

Een fuckbuddy is in principe ideaal. Wanneer je zin hebt zoek je elkaar op voor een lekker potje seks, maar verder heb je geen last van verplichtingen en emotioneel gedoe. Toch zitten er ook een aantal valkuilen in het hebben van ‘friends with benefits’. Hier volgen 12 tips waarmee het helemaal goed komt met het vinden en behouden van je fuckbuddy.

1. Een topprofiel

Je kunt je fuckbuddy natuurlijk nog steeds ontmoeten in reallife, maar nu gebeurt dat natuurlijk steeds meer op verschillende datingsites en apps online. Hier begint het allemaal. Zorg er dan ook voor dat je profiel tiptop in orde is.

Plaats leuke foto’s van jezelf en probeer wanneer je een match hebt een gesprek aan te gaan, waarin je geïnteresseerd en complimenteus bent. ‘Wil jij mijn fuckbuddy worden?’ gaat naar alle waarschijnlijkheid niet werken.

Wat is een goede profielfoto?
Wat is een goede profielfoto?

2. Wees open

Het is belangrijk om vanaf het begin af aan open te zijn over wat je wilt: Het hebben van een relatie met benefits in z’n simpelste vorm: Je wilt lekkere seks met elkaar en verder nergens aan vast zitten.

Communiceer dit duidelijk naar elkaar en hou je er ook vooral aan. Als je gaat zeggen dat je het op emotioneel vlak toch ook wel leuk vindt, beginnen de misverstanden en is dit het begin van het einde van de ongecompliceerde leuke afspraakjes.

3. R.E.S.P.E.C.T.

Ook al heb je geen diepgaande relatie met je fuckbuddy, het is nog steeds belangrijk elkaar met respect te behandelen. Als je even je dag niet hebt, ga dan geen appjes negeren, maar zeg gewoon eerlijk dat je geen tijd of zin hebt. Behandel je fuckbuddy niet zoals je zelf ook niet behandeld wilt worden.

4. Wees specifiek

Blijf communiceren met elkaar zodat er geen spanningen ontstaan. Dit is belangrijk om het plezier erin te houden. Vind je het bijvoorbeeld oké, dat je fuckbuddy ook andere friends with benefits heeft? Alles is prima, zolang je er allebei duidelijk over bent en er dus geen misverstanden ontstaan.

5. Toch gevoelens? Wees eerlijk!

Het kan natuurlijk toch gebeuren dat je gevoelens voor je fuckbuddy ontwikkelt en dit is ook vaak waar het misgaat. Het best is, als het toch gebeurt, om er zo snel mogelijk voor uit te komen. Je kan denken dat het wel meevalt en voorbij gaat, maar dit is niet zo.

Je blijft elkaar namelijk zien en je hebt ook nog seks, dus je gevoelens zullen eerder toenemen. Je buddy heeft geen idee en voelt waarschijnlijk helemaal niets, met groot drama tot gevolg als je dit te lang voor je houdt.

6. Hou je radar aan

Vertrouw op je instinct. Het is misschien cliché, maar je kunt het best op je gevoel vertrouwen. Je voelt vaak wel wanneer afspraakjes niet helemaal relaxed meer verlopen, of wanneer de verwachtingen steeds minder overeenkomen.

Wees eerlijk naar jezelf of het dan nog wel de moeite waard is op die manier. Doel van het hebben van een fuckbuddy is toch dat het vooral gewoon leuk blijft.

7. Timing

Je kunt niet verwachten dat je fuckbuddy de hele dag klaar staat om op te komen draven wanneer jij in the mood bent. Jullie hebben allebei je eigen drukke leven met werk of studie en vrienden.

Ga dan ook niet gefrustreerd lopen doen wanneer je buddy niet kan wanneer het jou uitkomt. Grote kans dat hij of zij er dan geen zin meer in heeft.

8. Geen cadeaus

Verwacht geen bosje bloemen als jullie afspreken. En geef ze ook zeker niet. Jullie relatie moet zo simpel mogelijk blijven en alles wat een beetje neigt naar romantiek troebleert dat alleen maar.

9. Niet te persoonlijk

Natuurlijk is het leuk om buiten de seks leuke gesprekken te voeren, maar leg niet meteen je hele levensverhaal op tafel. Dit is nogal ‘veel’.

Het kan een druk op de relatie leggen die je nou net niet wilde en bovendien je sexbuddy daardoor ook juist afschrikken.

10. Zeg geen ‘fuck buddy’

Ook al is het je fuckbuddy, spreek diegene absoluut niet zo aan! Ook al vindt jij het misschien een prima woord om te gebruiken, het kan ook als een belediging of nogal plat ervaren worden. En dat werkt niet echt lustopwekkend.

11. 100% discreet

Zorg ervoor dat je de relatie volledig discreet houdt, anders kan het snel afgelopen zijn. Wanneer jullie bijvoorbeeld collega’s zijn, of gezamenlijke kennissen hebben, heb je geen zin in geroddel of dat er telkens gevraagd wordt hoe het nu precies zit.

En misschien heb je de neiging te pronken met je verovering, als je fuckbuddy hierachter komt, zal ze je dat niet in dank afnemen. En dan is het waarschijnlijk klaar met de seks. En dat wil je niet.

12. Goede seks

Alle eerder genoemde punten zijn eigenlijk niets waard zonder dit punt. De seks moet goed zijn. En goed blijven. Blijf variëren, experimenteren en nieuwe dingen met elkaar ontdekken, zodat het leuk blijft in bed. Doe wel nooit dingen die je zelf niet fijn vindt!

Dan rest ons nog één ding om te zeggen… Veel plezier!

Goede seks is ongetwijfeld ook belangrijk voor het behouden van je fuckbuddy
Goede seks is ongetwijfeld ook belangrijk voor het behouden van je fuckbuddy
Door Irma Kroon

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…