Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Gember is 10 x geneeskrachtiger dan je denkt

Bram
4 min read

Gember is verfrissend en verwarmend tegelijk. Het geeft je gerechten extra pit en is niet meer weg te denken uit de Aziatische keuken. Over de geneeskrachtige werking van gember is minder bekend. Deze 10 geneeskrachtige eigenschappen van gember zullen je verbazen.

1.Gember helpt tegen misselijkheid

Door gember te eten of gemberthee te drinken zal je misselijkheid verdwijnen. Het helpt mensen die misselijk zijn tijdens chemotherapie en het verlicht zwangerschapsmisselijkheid. Tijdens de zwangerschap mag je niet te veel gember eten, vraag steeds aan je dokter wat de toegestane hoeveelheid is.

2.Verlaag je cholesterol

Gember verlaagt de slechte cholesterol en triglyceride waarden in je bloed. Het werkt zelfs even goed als cholesterolverlagende medicijnen.

3.Gember helpt tegen osteoartritis

Gember vermindert de symptomen van osteoartritis en verlicht pijn aanzienlijk. Mensen die gember eten hebben minder last van gewrichtspijn en stijfheid.

4.Bestrijd spierpijn

Door de stof shogaol die in gember zit worden spierpijn en andere pijnen, zoals migraine en artrose, verlicht.

5.Eet gember voor een gezonde bloedsuikerspiegel

Gember is goed voor mensen die diabetes hebben. Het zal je bloedsuikerspiegel in balans brengen en je insulinegevoeligheid verhogen.

6.Verlicht menstruatiepijn

Gember werkt even goed als een normale pijnstiller zoals ibuprofen! Eet gember aan begin van je ongesteldheid en je pijn zal merkbaar lichter worden.

7.Gember helpt je spijsvertering

Als je last hebt van je spijsvertering, een opgeblazen gevoel of als winderig bent is gember een ideaal middel. Het ondersteunt je spijsvertering en zorgt ervoor dat voedingstoffen sneller en beter worden opgenomen.

8.Verbeter je geheugen

Gember heeft een positieve invloed op je geheugen. Je denkvermogen verbetert en je kan je goed concentreren. Een gemberthee tijdens een drukke werkdag kan soms wonderen doen.

9.Gember zit boordevol antioxidanten

De belangrijke anti kanker eigenschappen die in gember zitten hebben alles te maken met de stof 6-gingerol. Gember kan effectief zijn tegen alvleeskanker, borstkanker en eierstokkanker. Om dit te bevestigen wordt er nog meer onderzoek gedaan.

10.Voorkom een trombose

Je kan effectief een trombose voorkomen door gember te eten. Gember verdunt je bloed en stimuleert de bloedcirculatie.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…