Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

‘Geniet!’ – obesitaschirurg Eric Meir en topchef Wout Bru slaan de handen in elkaar voor een verfijnd kookboek

Camille
2 min read

Eric Meir is naast obesitaschirurg ook enthousiast amateurkok en dook samen met begenadigd topchef Wout Bru de keuken in om een uitdaging van formaat aan te gaan: een kookboek vol recepten samenstellen waarvan ook patiënten na een vermageringsoperatie met volle teugen kunnen genieten. Omdat je mensen niet genoeg kan informeren, werd het boek bovendien voorzien van een heldere inleiding over de drie verschillende maagverkleiningsoperaties en algemene richtlijnen over je eetpatroon na de ingreep. Geen onbelangrijke missie, want jaarlijks kiezen kiezen maar liefst 10.000 Belgen voor een maagband, gastric bypass of gastric sleeve en dat aantal stijgt nog steeds.

Het viel Eric Meir al een hele tijd op dat vele patiënten na een vermageringsoperatie wel af raakten van hun overgewicht, maar dat ze tegelijkertijd vaak een problematische relatie ontwikkelden met voeding. Vooral genieten van voedsel zonder te vervallen in een eentonig eetpatroon blijkt voor velen een probleem te zijn. Ervaren chefkok Wout Bru stak samen met hem de handen uit de mouwen en het resultaat mag er wezen. Geniet! is een kookboek vol smakelijke gerechten met oogstrelende foto’s, maar wat het boek echt uniek maakt: het werd getest én goedgekeurd door een proefpanel van mensen die een vermageringsoperatie achter de rug hebben. En ze proefden dat het goed was!

Hier geen royale maaltijden maar verfijnde paletten met het puntje op de i, zodat het ook in kleine porties volop genieten is. Gezinsleden die wel hun buik rond willen eten, kunnen gerust wat bijscheppen. Heb jij al zin in bloemkoolsoep met waterkersolie, coquilles met vinaigrette van prei, zalmbrochette met tomatencoulis, rundertartaar met kwartelei, quinoarisotto met erwtencoulis of een gazpacho van aardbeien?

Eric Meir is sinds 1998 chirurg in het St. Jozef Ziekenhuis in Mortsel en is gespecialiseerd in operaties op het spijsverteringsstelsel. Hij ging een samenwerking aan met Wout Bru, die in 1997 zijn eerste eigen restaurant opende, Chez Bru, in Frankrijk. Sindsdien heeft hij zijn restaurantnetwerk uitgebreid, met als recentste toevoeging Brasserie Bru by Suzy in Antwerpen. De michelinsterkok is daarnaast presentator van programma’s zoals Mijn Restaurant!, MasterChef en Junior MasterChef.

———————————————————
Geniet! | Eric Meir & Wout Bru
 

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…