scrollTop top

Gerechten met bier voor vegetariërs

Gerechten met bier voor vegetariërs

De Dagen Zonder Vlees challenge, waarbij deelnemers 40 dagen minder (of geen) vlees of vis consumeren, is ondertussen al 22 dagen bezig. Deelnemers kunnen met deze challenge een bijdrage leveren aan de ecologische voetdruk. Ben jij ook druk bezig met 40 Dagen Zonder Vlees, maar de inspiratie schiet je wat tekort? Studenten van de Hogeschool West-Vlaanderen willen je graag een handje helpen!

Mange Bière

Enkele studenten van Howest Brugge slaagden erin om een uniek eetconcept op de markt te brengen. Hun team bestaat uit acht jonge ondernemers, met elk een passie voor het culinaire te combineren met onbekende bieren.

Hun concept ‘Mange Bière’ laat je kennis maken met verschillende culinaire gerechten met de combinatie van bier. Deze gerechten zijn samengesteld door gastronomische sterrenchefs waarbij hun gerechten zijn gebaseerd op bier.

Samen hebben ze ook gedacht aan de vegetariërs onder ons en aan de deelnemers van 40 Dagen Zonder Vlees, ideaal toch? In al hun gerechten kunnen ze het vlees vervangen door een vegetarische variant. Zo wordt bijvoorbeeld kalfsvlees vervangen door polenta.

Krijg je ook zin in zo’n heerlijk recept met bijhorend bier? Deze recepten, met bier en ingrediënten zijn te verkrijgen via een individueel pakket of abonnement, ze worden thuis geleverd of worden verstuurd via een Kiala punt. Op deze manier kan jij genieten van nieuwe biersoorten en heerlijke recepten ontdekken die worden samengesteld door sterrenchef Kristof Marrannes. Bij jouw pakket wordt ook een culinair kookkrantje geleverd. In deze kookkrant kan je de bereidingswijze en leuke informatie over de chef, bierbrouwerij, het bier en andere weetjes terugvinden.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  241.210.436
 • Aantal
  doden
  4.909.667
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  1.292.887
 • Aantal
  doden
  25.797

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!