China stelt Asian Games en andere sportevenementen uit door uitbraak coronavirus
De Asian Games, die normaal in september zouden doorgaan in de Chinese stad Hangzhou, worden uitgesteld naar een nog te bepalen datum. Reden voor...
Inhoud
Tijdens Global Handwashing Day op dinsdag 15 oktober wordt er wereldwijd stilgestaan bij het belang van handen wassen. Door voldoende vaak onze handen te wassen met water zeep kunnen we ziektes voorkomen en daardoor zelfs levens redden. Bovendien heeft handen wassen een positief effect op je omgeving. Dat blijkt alvast uit een wereldwijd onderzoek van hygiëne- en gezondheidsbedrijf Essity.
De gedachte dat andere mensen hun handen goed wassen, heeft bij 80% van de respondenten een positief effect op de gemoedstoestand. Bijna de helft van de ondervraagden schudt gemakkelijker handen als ze weten dat de ander zijn handen gewassen heeft en bijna 30% voelt zich in dat geval ook comfortabeler om vreemden aan te raken. Eén op de vijf ondervraagden zou een vreemde in nood zelfs eerder helpen als ze zeker zijn van een goede handhygiëne.
Niet alleen in de privésfeer, maar ook op het werk heeft een goede handhygiëne een positieve invloed. Van de ondervraagden zegt 40% zich beter te voelen als collega’s hun handen goed zouden wassen. Vier op de tien voltijdse medewerkers vindt dan ook dat handhygiëne op het werk een hogere prioriteit moet krijgen. Goede handhygiëne kan zelfs de loyaliteit van klanten vergroten; bijna de helft geeft aan dat wanneer personeel in een restaurant een duidelijk zichtbare routine heeft om de handen te wassen, ze meer bereid zijn om weer bij het restaurant te gaan eten.
De meeste mensen – acht op de tien – wassen de handen om zichzelf te beschermen, terwijl slechts één op de tien dit doet om anderen te beschermen.
De Asian Games, die normaal in september zouden doorgaan in de Chinese stad Hangzhou, worden uitgesteld naar een nog te bepalen datum. Reden voor...
Een podcast met o.a. sportarts Ruben De Gendt en diëtiste Julie Raekelboom
Een podcast met o.a. Nina Mouton,
de schrijfster van het boek
Een podcast met o.a. fervente vasters Dr. Servaas Bingé en Pieter Loridon