IMF: ‘Europees herstel hangt af van beteugeling coronavirus’
Het Internationaal Muntfonds (IMF) gaf vandaag een rapport vrij dat optimistischer was dan dat van oktober. De globale economie zal met 5,5 procent groeien...
Inhoud
Misschien ken je deze fabel wel “Eet niet na 8 uur ’s avonds en eet zeker geen bananen”. Over afvallen bestaan verschillende mythes en fabeltjes. Lees hier de grootste fabels over afvallen en laat je niet in de maling nemen!
Meer dan de helft van de bevolking gelooft dat je na 8 uur best niets meer eet. Eigenlijk maakt het helemaal niet uit op welk moment van de dag je eet. Om af te vallen komt het er gewoon op aan om minder calorieën te eten dan je verbruikt (eet je meer calorieën dan je verbruikt, kom je aan).
Het is waar dat wit brood geen gezonde keuze is als je wil afvallen. Maar je hoeft niet per se steeds naar de donkerste broodsoorten te grijpen. Zo is volkorenbrood, dat niet echt donker is, net de beste keuze voor je lijn. Volkorenrbood wordt immers gemaakt van volkorenmeel (hoe meer volkorenmeel, hoe gezonder), terwijl (donker) meegranenbrood kan gemaakt zijn volkorenmeel, maar ook (witte) bloem of een combinatie van beide.
Suiker blijft suiker, in welke vorm dan ook. Honing is dus niet echt gezonder dan bijvoorbeeld witte suiker, het bevat bijvoorbeeld net zoveel calorieën. Om af te vallen dien je zoveel mogelijk suiker uit je dieet te schrappen, suiker vervangen door honing zal echter maar weinig uitmaken.
1 op de 3 mensen gelooft dat je dik wordt van koolhydraten. Je lichaam heeft echter af en toe koolhydraten nodig, ze zijn immers een belangrijke energiebron. Koolhydraten horen dan ook in een gezonde levensstijl. Ze geven je een voldaan gevoel en ze zorgen ervoor dat je genoeg energie hebt om te sporten.
Hier geldt hetzelfde als voor honing en suiker: fruitsap (uit fles/brik) mag op het eerste zicht wel gezonder lijken dan frisdrank, het bevat vaak even veel (en soms zelfs meer) suiker dan frisdrank. Enkel versgeperste fruitsap is een waardig alternatief voor frisdrank.
Bijna de helft van de bevolking gelooft dat je dikker wordt als je te weinig eet. Het is waar dat je metabolisme trager werkt als je jezelf uithongert, je lichaam zal langer je vet willen vasthouden. Toch is het niet waar dat je van weinig eten dik wordt. Hoe minder calorieën je binnenkrijgt, hoe minder vet je lichaam kan aanmaken.
Het Internationaal Muntfonds (IMF) gaf vandaag een rapport vrij dat optimistischer was dan dat van oktober. De globale economie zal met 5,5 procent groeien...
Een podcast met o.a. sportarts Ruben De Gendt en diëtiste Julie Raekelboom
Een podcast met o.a. Nina Mouton,
de schrijfster van het boek
Een podcast met o.a. fervente vasters Dr. Servaas Bingé en Pieter Loridon