AstraZeneca blijkt na drie weken even goed te werken als Pfizer-vaccin
Eén prik van het AstraZeneca- of Pfizer-vaccin vermindert coronavirusinfecties met bijna twee derde en beschermt oudere en meer kwetsbare mensen net zo goed als...
Inhoud
Heb je plotseling een ander stemgeluid, heb je moeite om je stem te verheffen en merk je dat je stem steeds minder wordt als je wat meer hebt gepraat, dan is de kans groot dat je te maken hebt met heesheid door een luchtweginfectie. Heesheid door een luchtweginfectie is vaak niet schadelijk, maar kan wel vervelend zijn. Heb jij op dit moment last van een hese stem door een luchtweginfectie? Lees dan in dit artikel wat je hier zelf tegen kunt doen en lees bovendien wanneer het verstandig is om naar de dokter te gaan met jouw klacht.
Er zijn enkele dingen die je kunt doen om zelf van je heesheid door een luchtweginfectie af te komen. Lees onderstaande tips en je bent snel van jouw hese stem af.
Over het algemeen hoef je niet naar de dokter als je een hese stem hebt door een luchtweginfectie, simpelweg omdat een infectie in de luchtwegen vaak vanzelf weer weg gaat. Heb je echter al langer dan twee weken last van een hese stem door een luchtweginfectie, dan wordt wel aangeraden om naar de dokter te gaan.
Eenmaal bij de dokter, zal hij of zij met en lampje en/of spiegeltje in je keel kijken. Is er niets te zien, dan word je wellicht doorverwezen naar een logopedist of KNO-arts. Is er wel iets te zien, dan kan er op basis van het kleine onderzoek een medicijn voorgeschreven worden om jouw luchtweginfectie (en bijbehorende hese stem) te verhelpen. Als de arts een vermoeden heeft dat je op of rond de stembanden te maken hebt met een aandoening die niet vanzelf verdwijnt, dan zal hij je doorverwijzen naar de KNO-arts.
Kortom, je gaat naar de dokter als je langer dan twee weken last hebt van een hese stem. De dokter kan vervolgens het volgende doen:
Wat de dokter bij jou doet, is afhankelijk van jouw klachten en de oorzaak van jouw klachten.
Eén prik van het AstraZeneca- of Pfizer-vaccin vermindert coronavirusinfecties met bijna twee derde en beschermt oudere en meer kwetsbare mensen net zo goed als...
Een podcast met o.a. sportarts Ruben De Gendt en diëtiste Julie Raekelboom
Een podcast met o.a. Nina Mouton,
de schrijfster van het boek
Een podcast met o.a. fervente vasters Dr. Servaas Bingé en Pieter Loridon