Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Middelen tegen Heesheid: Wat werkt en wat gebruik je beter niet?

Olivier
4 min read

Iedereen heeft er wel eens last van: het verlies van de stem ofwel heesheid. Als je een hese stem hebt is het niet alleen lastiger om op een normaal niveau te praten, maar heb je vaak bovendien last van keelpijn. Heb jij op dit moment last van heesheid en ben je benieuwd of er middelen zijn die je kunt gebruiken om jouw hese stem weer snel normaal te maken en/of de pijnklachten in de keel te verminderen? Lees dan in dit artikel welke middelen je kunt gebruiken als je last hebt van heesheid en je weet zeker dat je de juiste middelen aanschaft om jouw hese stem te ondersteunen.

Middelen om de weerstand te verhogen

Als je last hebt van heesheid in combinatie met een verkoudheid, is het belangrijk om te zorgen voor een goede weerstand. Dit kun je doen door veel fruit te eten en meer rust te nemen, maar soms is dit niet genoeg. Is je weerstand al laag, dan heb je er niet zo veel aan om alleen wat meer fruit te eten en wat eerder naar bed te gaan, want dan is de weerstand al laag en ben je al meer vatbaar voor infecties. Wat je wel kunt doen om de weerstand te verhogen, is Echinaforce tabletten nemen.

Echinaforce tabletten zijn tabletten met effectieve ingrediënten die het immuunsysteem versterken. Door het immuunsysteem te versterken, neemt de weerstand tegen bacteriële en virale infecties toe, waardoor je minder snel ziek wordt. Heb je een hese stem, dan ben je natuurlijk al een beetje ziek. Hierdoor zou je denken dat het geen nut meer heeft om Echinaforce tabletten te nemen, maar dit is zeker niet waar. Door de tabletten te nemen, voorkom je namelijk dat de infecties erger worden en dat de klachten hierdoor ook erger worden. Daarnaast versterk je het immuunsysteem, zodat de luchtweginfectie achter de hese stem gemakkelijker bestreden kan worden door het lichaam. Je voorkomt dus niet alleen dat je je nog zieker gaat voelen, maar herstelt ook sneller van ziekte.

Paracetamol door keelpijn

Heb je last van een hese stem in combinatie met keelpijn en wil je voornamelijk van de pijnklachten in de keel af? Dan kun je ook een paracetamol slikken. Een paracetamol is een pijnstiller die ontstekingsremmend werkt en de pijnklachten in je keel direct aanpakt.

Tips bij het gebruik van paracetamol als je keelpijn hebt in combinatie met een hese stem:

  • Gebruik nooit te veel paracetamol. Controleer de verpakking om te controleren hoeveel paracetamol je dagelijks mag gebruiken en in welk interval je deze pijnstiller mag gebruiken.
  • Moeite met slikken? Los de paracetamol dan op in water en drink dit drankje om de pijnstiller binnen te krijgen.
  • Slik alleen paracetamol als je keelpijn hebt, niet als je alleen hees bent. De pijnstiller helpt namelijk niet tegen heesheid, maar tegen pijnklachten in de keel.

Werken de paracetamols niet meer, dan kun je ook sterkere pijnstillers gebruiken. Denk hierbij aan ibuprofen, een sterke pijnstiller die je kunt gebruiken om je keelpijn te verminderen.

Snoepjes, dropjes en zuigtabletten tegen keelpijn en heesheid

Wat ook helpt als je last hebt van heesheid (eventueel in combinatie met keelpijn), is het zuigen op een snoepje, een dropje of een zuigtablet. Door op een snoepje, dropje of zuigtablet te zuigen, komt er veel speeksel vrij en dit is goed voor de keel. Overigens investeren veel mensen in dure zuigtabletten om de heesheid en keelpijn te verminderen, maar is nog niet wetenschappelijk bewezen dat deze tabletten beter helpen dan het zuigen op een dropje of snoepje. Je kunt dus beter je geld even bij je houden en een snoepje of dropje kopen om op te zuigen, dan meteen in dure zuigtabletten te investeren. Helpen de snoepjes en/of dropjes niet, dan kun je nog altijd overstappen op de duurdere zuigtabletten.

Bij het aanschaffen van snoepjes of dropjes om op te zuigen, is het belangrijk dat je een product koopt waar je voor langere tijd op kunt zuigen. Denk hierbij aan een drop- of keelpastille, die speciaal ontwikkeld zijn om langer op te zuigen. Ook is het beter om een snoepje of dropje zonder suikers aan te schaffen, simpelweg omdat je anders in een korte tijd wel heel veel suiker binnenkrijgt door het zuigen op de snoepjes of dropjes om de heesheid van je stem en de keelpijn te verminderen.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…