Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Versla een verkoudheid in minder dan 24 uur!

Bram
3 min read

Na het eerste symptoom van een verkoudheid lijkt het alsof je niets anders kan doen dan bidden en wachten. Een verkoudheid kan wel twee weken aanhouden. Nee bedankt! Start met dit plan bij de eerste tekenen van een verkoudheid en je bent binnen 24 uur genezen – we beloven het!

07:00. Neem een warme douche

Het kan moeilijk zijn om jezelf uit bed te heffen als heel je lichaam pijn doet. Maar een lekkere warme douche helpt je spieren te ontspannen. De stoom zal bovendien je luchtwegen openen zodat je makkelijker kan ademen.

09:00. Neem twee soeplepels vlierbessensiroop

Door twee soeplepels vlierbessensiroop te nemen geef je je immuunsysteem een boost.

09:15. Eet eieren en drink thee als ontbijt

Eieren zijn complete proteïnen, ze bevatten alle essentiële animo zuren die je lichaam nodig heeft om tegen infectie te vechten. Combineer je eitjes met een theetje. Vergeet de honing niet! Honing verlicht je keelpijn en werkt zelfs beter dan hoestsiroop.

12:00. Sprenkel pompoenzaadjes over je lunch

Pompoenzaadjes bevatten veel zink, hierdoor helpen ze je lichaam om infectie tegen te gaan. Onderzoek bewijst dat je minder lang ziek bent als je op de eerste dag van je verkoudheid extra zink eet. Zink is ook verkrijgbaar in supplementvorm, vraag raad aan je apotheek.

14:00. Vul je waterfles bij

Voldoende drinken is essentieel als je vecht tegen een ziekte. Drink minstens twee glazen meer dan normaal.

15:00. Ga wandelen

Als je het moeilijk hebt kan een kleine wandeling je energie weer op peil brengen. Je kan beter ademen en dat geeft onmiddelijk een opgelucht gevoel. Door te bewegen zal je bovendien je immuunsysteem stimuleren.

18:30. Drink kippensoep voor je avondeten

De damp en ingrediënten in kippensoep onderdrukt de stoffen die ontsteking veroorzaken. Drink daarom een kopje kippensoep voor je maaltijd.

21:00. Spoel je neus en keel

Slijmen die niet loskomen kunnen ’s nachts ontstekingen veroorzaken. Gebruik een zoutwater reiniger om slijm uit je neus en keel te verwijderen.

22:00. Ga slapen!

Het belangrijkste? Ga eens vroeg slapen! Je lichaam heeft extra rust nodig om goed tegen de ziekte te kunnen vechten. Gebruik ’s nachts een extra kussen zodat je hoofd wat hoger ligt. Je sinussen zullen makkelijker draineren en je kan beter ademhalen.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…