Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De 10 geboden voor een ijzersterke weerstand

Camille
4 min read

Word je snel ziek of verkouden zodra het weer omslaat? Een goede weerstand opbouwen is enorm belangrijk, maar hoe doe je dat precies? En wat is weerstand? Wij helpen je graag op weg met deze “10 geboden” voor een ijzersterke weerstand.

Wat is weerstand?

Simpel gezegd is dit de mate waarin het lichaam in staat is om ziektekiemen van buitenaf te bestrijden. Een sterker lichaam wordt minder snel ziek, en iemand met een zwakke weerstand wordt sneller ziek. De witte bloedcellen die aangemaakt worden door de lymfeklieren bestrijden ziektekiemen zoals virussen en bacteriën. Maar hoe kan je er nu voor zorgen dat je weerstand op peil blijft? Er zijn een aantal factoren die hierin een belangrijke rol spelen. Houd je dus aan onze “10 geboden” voor een ijzersterke weerstand!

1 Slaapgebrek

Je weerstand wordt zwakker als je lijdt aan slaapgebrek. Vaak komt dit door hard werken, stress of andere factoren. Af en toe een uurtje eerder naar bed helpt al direct je weerstand te verhogen.

2 Stress

Stress en slaapgebrek komt vaak in combinatie voor. Stress is zeer slecht voor het menselijk lichaam en het verlaagt de weerstand. Zorg voor minder stress en uw weerstand zal er sterker van worden!

3 Vitamine C

Vitamine C is een belangrijke schakel in het opbouwen van weerstand. Indien je voldoende vitamine C binnenkrijgt, zal je afweersysteem minder moeite hebben om bacteriën en virussen te weren.

4 Voeding

Naast vitamine C is het belangrijk dat je voldoende gezond eet. Vitamines en mineralen zorgen voor een sterk afweersysteem. Gezonde voeding is vaak de basis voor een sterk lichaam en afweersysteem.

5 Groene thee

Groene thee staat al honderden jaren bekend in Japan als zeer gezonde voeding. Groene thee bevat geen calorieën en zit vol met antioxidanten. Een super middel om te werken aan je weerstand en nog eens lekker ook!

6 Ventilatie

Zorg dat je regelmatig de ruimtes in je huis ventileert. Frisse lucht zorgt voor een gezonde leefomgeving in je huis en je zult merkbaar een sterkere weerstand krijgen.

7 Goede hygiëne

Voorkomen is beter dan genezen! Als je niet in contact komt met schadelijke bacteriën, hoeft je lichaam zich hier ook niet tegen te verdedigen. Zorg dus voor een goede hygiëne en je zal minder snel bezwijken aan een verkoudheid of griep.

8 Superfoods

Het is helemaal hot tegenwoordig, superfoods! Deze voeding heet niet voor niets superfood, want het zit propvol met vitamines en mineralen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan goji bessen of hennepzaad. Met deze super voeding wordt je weerstand sterker dan het ooit geweest is!

9 Homeopathische middelen

Er zijn veel homeopathische middelen die de weerstand enorm verhogen. Deze zijn allemaal gebaseerd op kruiden en plantenextracten en gaan tot wel duizenden jaren terug. Een goede stap dus als je een sterkere weerstand wilt.

10 Sport

Sporten is misschien wel het gezondste wat je kunt doen! Een sterk lichaam zal minder snel bezwijken aan een verkoudheid of andere ziektes. Zorg dus voor voldoende beweging en je weerstand zal ijzersterk worden!

Sterk de winter in!

Onze tien geboden zullen je vast en zeker helpen de koude winter in te gaan met een ijzersterke weerstand. Bang om deze winter weer aan de griep te bezwijken? Niet als je onze 10 tips volgt!

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…