Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Ischgl blijft topbestemming voor fijnproevers

Camille
4 min read

Met de jongste uitgaven van de restaurantgidsen 'Gault&Millau 2016' en 'Guide A la Carte 2016' bevestigt Ischgl zijn reputatie als gastronomische hotspot. In de 'Gault&Millau 2016' gids wordt deze 1600 inwoners tellende gemeente bekroond met maar liefst 13 koksmutsen, verdeeld over vijf restaurants.

Culinaire belevenissen

Naast deze toplocaties biedt de regio Paznaun – Ischgl het hele jaar door culinaire belevenissen, zoals de 'Culinaire St-Jakobsweg' in de zomer of de 'Sterrencup voor koks' in de winter. De meest recente edities van Oostenrijks invloedrijkste restaurantgidsen 'Gault&Millau' en 'Guide à la carte' bevestigen beide het succesvolle parcours dat de toonaangevende restaurants van Ischgl hebben afgelegd. Volgens het klassement van de op 22 oktober verschenen 'Gault&Millau 2016' liggen drie van de zes beste gastronomische restaurants van Tirol in Ischgl. Ook in vergelijking met de gastronomische centra Wenen en Salzburg hoeft deze 1600 inwoners tellende gemeente in de Tiroolse regio Paznaun niet onder te doen met haar 13 koksmutsen.

De resultaten van de toprestaurants van Ischgl in detail

Martin Sieberer, chef-kok van de Paznauner Stube in Hotel Trofana Royal, kookt zich er een extra punt bij in de Gault&Millau 2016 en kan daarmee prat gaan op drie koksmutsen (18 punten). Ook de in oktober verschenen editie van de Guide A la Carte geeft een extra punt aan Sieberer, die zo maar liefst vijf sterren (97 punten) binnenhaalt. Het 27-jarige kooktalent Benjamin Parth, die als chef-kok werkt in restaurant Stüva in hotel YSCLA, wist ook dit jaar de recensenten te overtuigen en behield zijn resultaat van vorig jaar: drie koksmutsen in de Gault&Millau (17 punten) en vijf sterren in de Guide A la Carte (96 punten). Restaurant MAD van Designhotel Madlein schittert eveneens in de jongste uitgave van de Gault&Millau, met een score van drie koksmutsen (17 punten). In restaurantgids Guide A la Carte krijgt MAD vier sterren en 90 punten.
Gunther Döbler van de Schlossherrnstube in Schlosshotel Romantica behaalt in Gault&Millau 2016 twee koksmutsen (16 punten) en drie sterren (82 punten) in de Guide A la Carte. Restaurant Lucy Wang met chef-kok Klaus Brunmayer vervolledigt de lijst toprestaurants in Ischgl met één koksmuts (13 punten) in restaurantgids Gault&Millau.

Gastronomie als blikvanger het hele jaar door

In de Regio Paznaun – Ischgl is gastronomie het hele jaar door een belangrijk thema. In de zomer combineert de Culinaire Jakobsweg internationale kookkunsten met traditionele alpiene gastronomie, door een selectie berghutten onder de auspiciën te plaatsen van internationale topchefs. De koks creëren elk een gerecht op basis van streekproducten, dat 's zomers als smaakmaker in de berghutten geserveerd wordt. Niemand minder dan 'Chef van de Eeuw' Eckart Witzigmann neemt sinds het begin het beschermheerschap over dit culinaire aanbod waar. Het komende jaar zullen wandel- en gastronomieliefhebbers voor de eerste maal in vijf berghutten verwend worden door vijf koks uit heel Europa.
Ook in de winter is Ischgl de place to be voor culinaire evenementen, waar grote namen uit de culinaire wereld op de afspraak verschijnen. Elk jaar vinden er in Ischgl twee skiwedstrijden plaats: de 'Sterrencup voor Koks' (10 en 11 april 2016) en 'het Wereldkampioenschap skiën van de Gastronomie' (13 tot en met 15 april 2016), een combinatie van culinair genot en skiplezier.

Meer informatie over het gastronomische aanbod in Ischgl: http://www.ischgl.com/nl/enjoy/culinair/bekroond-lokaal

Klik hier voor meer winterse aanbiedingen.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…