Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Kalkarm water zorgt voor een gezonde huid

Camille
3 min read

België staat hoog in de ranglijst van Europa als het om hard water gaat. Hard water is slecht voor de huid, want door de aanwezige kalkdeeltjes kan je huid geïrriteerd raken.

Kalk in het water

In ons drinkwater zit een bepaalde concentratie kalk. In België ligt deze concentratie net wat hoger dan bij veel andere Europese landen. Kalk zorgt niet alleen voor vervelende kalkaanslag, maar is ook slecht voor de huid. De kalkdeeltjes in het water kunnen de huid irriteren. Mensen die last hebben van eczeem of psoriasis kunnen extra last hebben van een te hoge concentratie kalk. Kalk heeft niet alleen tijdens het douchen of handen wassen contact met de huid, het zit ook in de kleding die zo de huid gedurende de dag blijft irriteren.

Zacht water en een zachte huid

Wanneer je gebruik maakt van een waterontharder worden calciumdeeltjes (kalk) door middel van hars uit het water gefilterd. Het hars zorgt ervoor dat calcium wordt vastgehouden en natrium, die zorgt voor zacht water, wordt uitgestoten. De waterontharder is jouw persoonlijke waterzuiveringsinstallatie, die goed is voor jouw huid. Naast de hars heeft de waterontharder een reserve aan zoutbolletjes, die zorgen voor de reiniging van het apparaat.

Meer voordelen dan alleen een zachte huid

Naast een zachte huid heeft de waterontharder nog andere voordelen. Zo bespaar je bijvoorbeeld ook nog eens 20% op je energiekosten. Warm water zorgt ervoor dat kalk zich sneller kan hechten waardoor verwarmingselementen snel bedekt worden met een laag kalk. Dit laagje kalk zorgt ervoor dat huishoudelijke apparaten minder efficiënt werken, waardoor de energiekosten oplopen. Omdat er geen kalk meer in het water zit wordt je kleding ook zachter en gaat je kleding en textiel langer mee.

Niet alleen kleding gaat langer mee, ook je huishoudelijke apparaten. Deze moeten namelijk vaak vervangen worden, omdat de kalk het apparaat heeft aangetast. Bespaar ook op zeep en andere oplosmiddelen. Deze lossen namelijk beter op wanneer je zacht water hebt. Je bereikt dan met minder zeep hetzelfde resultaat. De waterontharders zijn milieuvriendelijk, omdat zij alleen gebruik maken van natuurlijke producten zoals zout en hars.

Bezuinigen en een gezonde huid

Een waterontharder is dus niet alleen beter voor je huid, maar je kunt er ook nog eens flink geld besparen. De aanschaf van het apparaat betaalt zichzelf terug door minder energieverbruik, langere levensduur van apparaten en textiel en gebruik minder zeep en schoonmaakmiddelen.

Om zo voordelig mogelijk een waterontharder aan te schaffen, kan je deze kopen in groep. Dit zijn de voordelen van een groepsaankoop:

  • Scherpste prijs/kwaliteit dankzij de groep
  • Bespaar tijd en laat ons de beste offertes voor jou zoeken
  • Inschrijven is steeds gratis en vrijblijvend
  • Je kiest zelf welke aanbieding het best bij jou past
  • Eenvoudig en geen administratieve rompslomp
  • Stem zelf welke aanbiedingen je in de toekomst wil

Met deze groepsaankoop ontvang je momenteel 200 eur korting op een waterverzachter.

Meer info over de voordelen van groepsaankopen »

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…