Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Loop en wandel tegen borstkanker op Race for the Cure

Lore
3 min read

Geef borstkanker geen kans: dat is het motto waaronder deelnemers verschijnen aan de start van de Race for the Cure. Het ‘roze’ loop- en wandelevenement gaat dit jaar opnieuw in 22 steden in Europa door. Zo geven ruim 250.000 mensen over het hele continent een signaal van solidariteit aan zij die getroffen zijn door borstkanker.

In ons land kan je op 29 september meelopen of -wandelen in Brussel, Antwerpen en Namen.

Geen competitiviteit, wel solidariteit en emoties

De Race for the Cure is een loop- en wandelevenement waarbij iedereen ongeacht zijn/haar sportief niveau, 6 km kan lopen of 3 km wandelen. Manen en vrouwen, van jong tot oud en zelfs honden: allemaal zijn ze welkom!

Het doel is dan ook niet om als eerste de finish te bereiken, maar om lotgenoten centraal te plaatsen en samen de schouders te zetten onder de strijd tegen borstkanker.

Doorheen de dag zijn nog tal van activiteiten en animatie voorzien zoals zumba, Kids for the Cure-loop, gezondheidsmarkt…

“Het is een dag vol emoties, solidariteit en nieuwe ontmoetingen. Kortom, een dag om nooit te vergeten”, aldus de organisatie.

Nieuwe recordeditie?

Vorig jaar liepen en wandelden nog meer dan 23.000 mensen in Brussel, Antwerpen en Namen: een absoluut record. Wordt dat record dit jaar opnieuw verbroken? Daar kan jij toe bijdragen!

Inschrijven

Deelnemen kan in groep, toepasselijk voor een evenement dat solidariteit vooropstelt, of individueel:

  • Een team bestaat uit minstens 10 leden, waaronder een Team Captain die de inschrijving afhandelt. Elk teamlid betaalt €12. Teams met 50 leden of meer krijgen een persoonlijke tent en kunnen tegen kostprijs een logo op hun T-shirt laten drukken.
  • Individuele deelnemers die op voorhand inschrijven betalen €15.

Inschrijven voor de deelnemende steden kan hier:

Meer info over de Race for the Cure vind je op de site van Think Pink.

Door Lore

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…