Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Met deze 7 tips ben je nooit meer overeten

Bram
3 min read

Als je je vaak oncomfortabel 'vol' voelt na een maaltijd dan heb je waarschijnlijk teveel gegeten. Als je dit leest zal je je nooit meer overeten.

1.Eet altijd een ontbijt

Een ontbijt overslaan lijkt een goede manier om minder calorieën te eten. Maar als het middag wordt zal je dubbel zoveel honger hebben. Na al dat wachten zal je veel meer eten dan nodig is. Het resultaat kennen we intussen al. Je voelt je als een ballon met twee armen en benen.

2.Eet nooit voor de tv

Als je eet terwijl je naar tv kijkt zal je je overeten. Dat komt omdat je niet verbonden bent met je eten. Je hebt geen aandacht voor je lichaam en je zal bijgevolg teveel eten. Geef je maaltijden de aandacht die ze verdienen. Je zal veel sneller de signalen van je lichaam opmerken en stoppen met eten als je genoeg hebt.

3.Schep kleine porties op

Je hoeft niet altijd je bord leeg te eten. Wat overblijft kan je de volgende dag als lunch meebrengen naar je werk. Luister naar je lichaam, schep kleine porties op je bord en stop met eten als je genoeg hebt.

4.Maak onderscheid tussen honger en dorst

Veel mensen verwarren dorst met honger. Je beseft het niet altijd, maar soms heb je gewoon dorst als je denkt honger te hebben. Voel je je na een maaltijd nog niet voldaan? Drink dan een glas water en wacht een half uurtje. Als je dan nog honger hebt kan je iets eten.

5.Luister naar je eigen lichaam

Eet jij altijd hetzelfde en zelfs evenveel als je partner? Probeer naar je eigen lichaam te luisteren. Misschien heb jij minder grote porties nodig of moet je bepaalde gerechten vervangen door een caloriearme variant.

6.Gebruik kleine potten, pannen en borden

Wist je dat grote borden ervoor kunnen zorgen dat je teveel eet? Als je een gewone portie voedsel op een klein bord schept zal het meer lijken dan het is. Hierdoor zal je minder eten. Tijdens het koken kan je proberen om iets kleinere potten en pannen te gebruiken. In het begin zal het lijken alsof je niet genoeg klaarmaakt, maar eigenlijk zijn die porties net goed.

7.Laat je schuldgevoel los

Onderzoek bevestigt dat je schuldig voelen er niet toe leidt dat je minder eet. Integendeel, het werkt overeten in net de hand. Stop met je schuldig te voelen! Iedereen verdient af en toe een extraatje, er is geen reden om je er slecht over te voelen.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…