Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Lekker herfstig: onze 5 favoriete ovenschotels

Sien Vanneste
3 min read

Nu de kans kleiner en kleiner wordt dat de temperaturen nog eens boven de 20 graden zullen klimmen, is het tijd om onze favoriete ovenschotels boven te halen. Laat het smaken!

1. Ovenschotel met kip, rijst en quinoa

Bij ovenschotels wordt vaak geopteerd voor puree als basis, maar rijst en quinoa zijn een meer dan waardige vervanger. Voor dit recept wordt een mix gebruikt van bruine rijst, quinoa en granen. Daardoor krijg je een bom aan vezels en eiwitten binnen. Die zorgen ervoor dat je langer een voldaan gevoel hebt en dat je spijsvertering vlotter verloopt. Win-win!

2. Ovenschotel met aubergine en zalm

Deze ovenschotel geeft je een stevige energieboost. Zalm is namelijk rijk aan omega 3 en bevat heel wat vitaminen en mineralen. Aubergines bevatten daarnaast ook veel vezels.

3. Melanzane alla parmigiana

Met deze ovenschotel waan jij je zo in zuiderse sferen. Als je bang bent dat een portie voor grote eters niet genoeg is, kun je er ook pasta bij koken.

4. Ovenschotel met gehakt, mascarpone, harissa en bloemkool

Een bloemkoolschotel, maar dan net wat anders. Dat is wat je mag verwachten van deze ovenschotel. Door bloemkool te combineren met mascarpone en harissa krijg je een heel aparte smakencombinatie. Tip: voeg spinazie toe om een extra portie groenten binnen te krijgen.

5. Groenteschotel met kippengehakt, aubergine, paprika en kerstomaatjes

Deze ovenschotel zit boordevol groenten en is dan ook de ideale manier om je klaar te maken voor de gure winter. Door te kiezen voor kippengehakt is het gerecht licht verteerbaar.

Door Sien Vanneste

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…