Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De overgangsklachten natuurlijk verlichten?

Camille
3 min read

Veel vrouwen die in de overgang zitten, hebben last van de typische overgangsklachten. Denk hierbij aan hoofdpijn, maar ook aan opvliegers, stemmingswisselingen, slapeloosheid, angsten en ga zo maar door. Er zijn medicijnen die je kunt gebruiken om de vervelende overgangsklachten te verlichten, maar veel vrouwen vinden het niet prettig om medicijnen te gebruiken tegen hun overgangsklachten. Wil jij jouw overgangsklachten verminderen, maar dan wel op een natuurlijke manier? Lees dan in dit artikel hoe je dit kunt doen.

Planten om de overgangsklachten te verlichten

Bepaalde overgangsklachten zijn prima te verlichten door natuurlijke planten te gebruiken. Er zijn heel wat natuurlijke middelen voorhanden maar niet alles werkt voor elke vrouw. Het is een beetje zoeken naar het kruid dat het best op uw opvliegers inspeelt.

Heb je bijvoorbeeld last van slapeloosheid door de overgang, dan kun je planten als sint-janskruid, citroenmelisse, salie en dong quai gebruiken. Deze planten helpen je gemakkelijker in slaap te komen en beter door te slapen in de nacht. Je kunt de planten gebruiken in de maaltijden die je eet, maar het is gemakkelijker om de plantjes in thee te doen. Door kruidenthee te drinken, krijg je gegarandeerd voldoende gezonde planten om de overgangsklachten te verminderen. Daarnaast weet je op deze manier zeker dat je voldoende drinkt, wat weer goed is voor het bestrijden van overgangsklachten als opvliegers en hoofdpijn.

Javaanse nierthee

Veel vrouwen in de overgang consumeren drankjes op basis van Javaanse nierthee , een helende plant die bij allerlei kwaaltjes van pas komt. Extracten van deze plant zorgt er niet alleen voor dat je sneller en dieper slaapt, maar ook dat je rustiger wordt. Heb je veel last van stemmingswisselingen, depressieve gevoelens en angsten door de overgang, dan zijn producten op basis van de Javaanse nierthee zeker een aanrader. Daar komt nog bij dat klachten als opvliegers en hoofdpijn ook kunnen verminderen. De Javaanse nierthee zorgt namelijk voor een goede vochtbalans van je lichaam. De plant uit Java (Indonesië) is daarom ook zeer geschikt voor mensen met nier- en blaasziekten.

Monnikspeper

Tot slot kun je ook monnikspeper gebruiken om de overgangsklachten op een natuurlijke manier te verlichten.  De meeste vrouwen hebben er in de overgang meer last van: het vasthouden van vocht. Monnikspeper gaat dat tegen. Uit onderzoek naar de werkzame bestanddelen blijkt het de symptomen van nervositeit, overmatige bloedingen en wisselende stemmingen tijdens de menstruatie en de overgang te verminderen.

Maïsstempels

Ook maïsstempels zijn hydraterend en zorgen voor een goede vochtbalans. Stempels van de vrouwelijke maïsplant bevatten salicylzuur, een antioxidant met een milde zuurbalans om je gewrichten soepel te houden. Bijkomend zorgt deze plant, oorspronkelijk uit Mexico, ervoor dat dat blaasontstekingen minder vaak voorkomen doordat het op een natuurlijke wijze vochtafdrijvend werkt. Hierdoor heeft ook veel voordelen voor mensen met nierproblemen.

Teunisbloem zaad olie

Eén van onze lezers merkte ons op dat ook teunisbloem zaad olie erg goed kan helpen. Deze olie van teunisbloem zaad is te koop bij de meeste apothekers.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…