scrollTop top

RECEPT Aubergine-garnaal

RECEPT Aubergine-garnaal

Niet alleen in zuiderse landen zijn aubergines populair, ook bij ons worden ze gesmaakt én geteeld. Als belangrijkste Belgische aubergineleverancier ziet BelOrta de populariteit van deze vruchtgroente gestaag toenemen. En dat heeft veel te maken met de veelzijdigheid van de aubergine. BelOrta dook de keuken in met culinair influencer Kjell Jansen en serveert je vier verrassende varianten op Vlaamse klassiekers telkens met een hoofdrol voor de lokaal geteelde aubergine. Vandaag: aubergine-garnaal.

Benodigdheden voor twee personen

​• 1 aubergine
• 3 el olijfolie
• 120 g grijze garnalen
• 0,5 el zure room
• 0,5 el mayonaise
• handvol fijngesneden bladpeterselie
• peper, zout, evt. sap van een citroen

Bereidingswijze

• Spoel de aubergine, snijd het kroontje eraf en snijd in de lengte doormidden. Maak insnijdingen in beide helften (om straks gemakkelijker het vruchtvlees eruit te kunnen lepelen). Leg de auberginehelften op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en bak 15 tot 18 minuten in de oven op 180°C. Laat even afkoelen en hol de auberginehelften voorzichtig uit. Snij het vruchtvlees fijn en meng in een kom met de garnalen, zure room, mayonaise en peterselie.
• Breng op smaak met peper en zout – voor een verfrissende toets kun je eventueel wat citroensap toevoegen.
• Schep het mengsel voorzichtig in de uitgeholde aubergine en serveer.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!