Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

RECEPT Zalmfilet met witte en groene asperges en bearnaisesaus

Birte Govarts
3 min read

Om het aspergeseizoen te vieren mogen wij van HelloFresh de komende weken vier héérlijke recepten met jullie delen. Van een heerlijk frisse salade tot een hartverwarmende soep, er is voor ieder wat wils.

Bearnaisesaus wordt net als hollandaisesaus bereid met geklaarde boter en eigeel. Het verschil? Aan bearnaisesaus wordt dragon toegevoegd.

Benodigdheden voor 2 personen

• 400 gram kruimige aardappelen
• 5 gram verse dragon
• 2 stuks zalmfilet met huid
• 100 gram groene asperges
• 250 gram witte asperges
• 100 gram spinazie
• 100 ml bearnaisesaus
• 3 el olijfolie
• 1 el extra vierge olijfolie
• 2 el roomboter
• Scheutje melk
• Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

1. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken. Snijd het harde gedeelte (1 à 2 cm) aan de onderkant van de witte asperges af. Schil de witte asperges zorgvuldig met een dunschiller. De topjes schil je niet.

2. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en bewaar afgedekt in de pan. Verwijder de onderste 2 cm van de groene asperges. Verdeel de groene asperges over een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 10 – 15 minuten in de oven, of tot ze beetgaar zijn. Schep halverwege om.

3. Breng in een grote pan of aspergepan met deksel ruim gezouten water aan de kook voor de witte asperges. Zorg dat de asperges rechtop staan in de grote pan met deksel en kook ze in 7 – 10 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel. Breng op smaak met peper en zout.

4. Ris de blaadjes dragon van de takjes en snijd fijn. Stamp de aardappelen tot een puree. Meng er 1 el roomboter per persoon, de dragon en een scheutje melk door. Breng op smaak met peper en zout. Meng de spinazie in een saladekom met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout.

5. Dep de zalmfilet droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de zalmfilet 2 – 3 minuten op de huid. Zet het vuur lager, draai de vis om en bak nog 1 – 2 minuten. Laat de zalmfilet rusten onder aluminiumfolie en verwarm ondertussen de bearnaisesaus in dezelfde pan.

6. Verspreid de spinazie over de borden en verdeel de witte en groene asperges erover. Leg de zalmfilet erop en serveer met de aardappelpuree en de bearnaisesaus.

Door Birte Govarts

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…