Coronavirus: Experts willen strengere maatregelen rond niet-essentiële reizen
Niet-essentiële reizen kunnen echt niet meer. Daar is de GEMS, de expertengroep die de regering adviseert over de te nemen coronamaatregelen, helemaal zeker van....
Inhoud
Roddelen; het wordt niet door iedereen als een positieve eigenschap gezien. Het kan een vriendschap flink beschadigen. Al is het echter bijna menseigen, om te roddelen. Wist je dat het je gezond en gelukkig kan maken?
Roddelen wordt vaak gebruikt als een boksbal. In werksituaties komt roddelen dan ook in grote mate voor. Het is een manier van afreageren, op die ene manager of dat project. Het roddelen zou je misschien nooit zo direct tegen je leidinggevende doen. Het ‘kwijt’ zijn geeft dan een opluchtend, gelukkig gevoel.
Roddelen kan je tevens helpen in het sluiten van vriendschappen. Als je samen tegen iemand roddelt – die je allebei niet mag – kan dat een innige vriendschap tot gevolg hebben. Een verbond. Zo’n verbond voelt veilig. Je voelt je niet meer alleen, en samen sta je nu eenmaal sterker. Het gevoel van het hebben van een lotgenoot kan verzachtend werken. Vrienden maken immers gelukkig.
Verder geeft roddelen sensatie. Je werk kan bijvoorbeeld gigantisch saai en droog zijn. Bij het koffiezetapparaat roddelen geeft dan nét dat stukje extra. Het doorbreken van de sleur. Vaak zijn die roddels weinig onderbouwd, maar dat geeft niet. Het levert sensatie op!
Roddelen produceert progesteron. Progesteron is een hormoon die zowel aanwezig is bij vrouwen als mannen. Een onderzoek van de universiteit Michigan in Amerika toonde aan dat roddelen het produceren van positieve progesteron verhoogt. Progesteron verlaagt onder andere angst en stress. En het verhoogt het welzijn.
Pas wel op met roddelen. Hevige, schadende roddels kunnen flink wat relaties kapotmaken, of je een slechte naam opleveren. Toch is kleine roddel niet zo verschrikkelijk zoals die soms afgeschilderd wordt. Het heeft ook veel positieve kanten, die vaak niet benoemd worden. Dus kom, af en toe een klein roddeltje moet kunnen. Zo slecht is het nog niet.
Niet-essentiële reizen kunnen echt niet meer. Daar is de GEMS, de expertengroep die de regering adviseert over de te nemen coronamaatregelen, helemaal zeker van....
Een podcast met o.a. sportarts Ruben De Gendt en diëtiste Julie Raekelboom
Een podcast met o.a. Nina Mouton,
de schrijfster van het boek
Een podcast met o.a. fervente vasters Dr. Servaas Bingé en Pieter Loridon