Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Roddelen maakt je gezond en gelukkig

Anja
2 min read

Roddelen; het wordt niet door iedereen als een positieve eigenschap gezien. Het kan een vriendschap flink beschadigen. Al is het echter bijna menseigen, om te roddelen. Wist je dat het je gezond en gelukkig kan maken?

Gelukkig

Roddelen wordt vaak gebruikt als een boksbal. In werksituaties komt roddelen dan ook in grote mate voor. Het is een manier van afreageren, op die ene manager of dat project. Het roddelen zou je misschien nooit zo direct tegen je leidinggevende doen. Het ‘kwijt’ zijn geeft dan een opluchtend, gelukkig gevoel.

Roddelen kan je tevens helpen in het sluiten van vriendschappen. Als je samen tegen iemand roddelt – die je allebei niet mag – kan dat een innige vriendschap tot gevolg hebben. Een verbond. Zo’n verbond voelt veilig. Je voelt je niet meer alleen, en samen sta je nu eenmaal sterker. Het gevoel van het hebben van een lotgenoot kan verzachtend werken. Vrienden maken immers gelukkig.

Verder geeft roddelen sensatie. Je werk kan bijvoorbeeld gigantisch saai en droog zijn. Bij het koffiezetapparaat roddelen geeft dan nét dat stukje extra. Het doorbreken van de sleur. Vaak zijn die roddels weinig onderbouwd, maar dat geeft niet. Het levert sensatie op!

Gezond

Roddelen produceert progesteron. Progesteron is een hormoon die zowel aanwezig is bij vrouwen als mannen. Een onderzoek van de universiteit Michigan in Amerika toonde aan dat roddelen het produceren van positieve progesteron verhoogt. Progesteron verlaagt onder andere angst en stress. En het verhoogt het welzijn.

Pas wel op met roddelen. Hevige, schadende roddels kunnen flink wat relaties kapotmaken, of je een slechte naam opleveren. Toch is kleine roddel niet zo verschrikkelijk zoals die soms afgeschilderd wordt. Het heeft ook veel positieve kanten, die vaak niet benoemd worden. Dus kom, af en toe een klein roddeltje moet kunnen. Zo slecht is het nog niet.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…