Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zo maak je je vriendschap nog hechter!

Anja
2 min read

“Vrienden voor het leven” een bekende uitdrukking. Iedereen heeft wel een aantal goede vrienden waarop hij of zij echt kan vertrouwen. Maar hoe zorg je ervoor dat je dit bereikt? Hieronder 4 tips om je vriendschap nog hechter te maken.

Oude koeien

Het is belangrijk om met elkaar te praten over de leuke dingen die jullie in het verleden samen hebben meegemaakt. Die geschiedenis deel je met elkaar. Dat geeft een band. Daarom zijn jullie samen wie jullie nu zijn.

Praten, praten en nog eens praten

Juist tegen je vrienden is het belangrijk je behoeften of je boosheid uit te spreken. Heb je zorgen of een probleem (met je vrienden), neem dan eerst de tijd om er goed over na te denken, en vertel het dan. Als je stilletjes boos bent, helpt dat niemand. Zeker niet je vriendschap. Echte vrienden willen weten wat er in elkaar omgaat.

Be there

Het kan wel eens voorkomen dat je elkaar een tijd niet spreekt of ziet. Dat kán bij echte vrienden; het komt altijd wel weer goed, echte vrienden zullen er altijd voor elkaar zijn. Maar aanvaard een periode van stilte niet zomaar. Ook een vriendschapsrelatie moet je onderhouden. Kortom: laat van je horen.

1 op 1

Het is heel gezellig om samen met een groep vrienden te ‘chillen’, maar het is ook goed om ‘1 op 1’ contact te hebben met je goede vriend(in). Dan is er ruimte voor een persoonlijk gesprek, en dat verdiept de vriendschap weer. Het hoeft niet altijd een diep gesprek te zijn, trouwens. Gewoon gezellig samen naar de film, of samen shoppen, doet al wonderen.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…