Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

UGent zoekt 1000 deelnemers Tournée Minérale

Lore
3 min read

Nog een kleine twee weken tot opnieuw duizenden Vlamingen zich aan Tournée Minérale wagen. Ze drinken dan een maand geen alcohol.

Universiteit Gent maakt dit jaar van de gelegenheid gebruik om een onderzoek te voeren naar de alcoholmerker phosphatidylethanol. Het is daarvoor op zoek naar 1000 vrijwilligers die deelnemen aan Tournée Minérale.

Drinkgedrag nagaan via alcoholmerker

De zogenaamde alcohomerker is een product dat in je lichaam gevormd wordt wanneer je alcohol gedronken hebt. De molecule is langer meetbaar dan de alcohol zelf. Vandaar dat de alcoholmerker gebruikt kan worden om iemands drinkgedrag na te gaan of te controleren of iemand nog alcohol drinkt.

Tournée Minérale biedt de ideale kans om te onderzoeken hoe snel de alcoholmerker uit het bloed verdwijnt bij mensen die normaal wél alcohol drinken, maar dat tijdens Tournée Minérale niet doen.

What’s in it for you?

Een maand lang geen alcohol drinken is één iets, waarom zou je ook nog deelnemen aan dit onderzoek van de UGent?

  • Het is een win-win: je neemt sowieso deel aan Tournée Minérale, waarom dan ook niet je steentje bijdragen aan een studie waarvan de opzet uniek is in de wereld? 
  • Deelnemen is super eenvoudig: alles gebeurt vanop afstand, aanmelden doe je op alcoholmerker.be. Uiteraard is je anonimiteit steeds gewaarborgd!
  • Je testresultaten worden met je gedeeld. Zo kan je nagaan welke impact een maand niet drinken op je lichaam heeft.
  • Je kunt je eigen resultaten vergelijken met die van anderen. Zo kun je voor eens en voor altijd nagaan hoe het nu eigenlijk me je drinkgedrag gesteld is. Ben je écht gewoon een ‘sociale drinker’ of is het iets problematischer?

Aanmelden via alcoholmerker.be

Zin om deel te nemen aan dit grootschalige onderzoek? Schrijf je dan in op alcoholmerker.be.

 Je krijgt dan een pakketje toegestuurd waarmee je thuis driemaal (start, halverwege en einde Tournée Minérale) met een vingerprik een druppel bloed afneemt. Je staaltje stuur je in een voorgefrankeerde envelop terug naar het labo en de onderzoekers doen de rest. Spannend!

Door Lore

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…