Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Vlees grillen. Check! In de oven. Check! Aperitief-time! Double check!

Camille
3 min read

De eindejaarsfeesten staan voor de deur! Tijd om je kookboeken door te nemen en likkebaardend feestmenu’s samen te stellen. Maar een heerlijk gerecht staat heus niet gelijk aan uren zwoegen in de keuken. Door je vlees eerst te grillen en het daarna rustig verder te laten garen in de oven creëer je tijd om andere bereidingen te maken of – beter nog – je gasten te vergezellen bij de aperitief!

Het vlees mooi aan weerszijden dichtschroeien doe je best met een goeie grillpan. De Chef grillpan van Beka Cookware is een topper in zijn soort. Omdat de pan volledig uit roestvrij staal is gemaakt, kan je het vlees in dezelfde pan verder garen in de oven. Handig toch? Hieronder vindt je alvast enkele tips om elk grill + oven gerecht tot een goed einde te brengen!

 TIPS & TRICKS

  • Zorg eerst en vooral voor een groot en gelijkmatig stuk vlees. Rundstournedos is een klassieker. Hieronder vind je een topgerecht met rundstournedos.
  • Bak het vlees aan beide zijden in de pan vooraleer het in de oven gaat. Het dichtschroeien van vlees is belangrijk om het in de oven lekker sappig te houden.
  • Plaats de Chef grillpan in een voorverwarmde oven van ongeveer 80°C. Gaartijden hangen af van de soort en de dikte van je vlees.
  • Wanneer je oven niet over verschillende programma’s per soort en gewicht van vlees beschikt, dan is een handige thermometer zeker geen overbodige luxe. Reken qua kerntemperatuur voor een stuk rundsvlees 50 à 60°C (rosé) of 60 à 65°C (bien cuit).
  • Snij het vlees na de bereiding steeds met een scherp mes! Als je te veel druk zet op het vlees duw je al het vocht er uit.
  • Haal je vlees een uurtje op voorhand uit de koelkast en laat het na je bereiding ook nog een kwartier (afgedekt) rusten voor een heerlijk mals resultaat.

Klik hier voor een heerlijke recept: gegrilde rundstournedos met tomatenboter en zure room.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…