Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Een workout voor je hersenen? Wordt slimmer met deze oefeningen

Bram
2 min read

Ook je hersenen hebben nood aan een workout. Van deze spelletjes en oefeningen wordt je slimmer!

Poets je tanden met het verkeerde hand

Als je je tanden poetst met je verkeerde hand moeten je hersenen extra hard werken. Hierdoor komen er sterkere verbindingen in je brein waardoor je ook op andere momenten beter kan nadenken. Poets gewoon je tanden met het verkeerde hand, en vergeet niet, gebruik hetzelfde hand om de tandpasta te openen!

Neem een douche met je ogen dicht

We vertrouwen voornamelijk op onze ogen in de douche. Als je met je ogen dicht een douche neemt verplicht je je hersenen om ander oplossingen te zoeken. Je tastzin wordt scherper en je brein krijgt een goede workout.

Verander je ochtendroutine

Het is wetenschappelijk bewezen dat je je hersenen sterker maakt door dagelijkse taken te veranderen. Hoe doe je dat? Heel simpel; kleed je aan na het ontbijt, ga naar een andere plaats om te wandelen met je hond, verander je favoriete tv-kanaal of verplaats de meubelen in je huis.

Plaats gebruiksvoorwerpen op hun kop (echt waar, doe het!)

Door gebruiksvoorwerpen om te draaien moet je rechterhersenhelft veel meer werken. Draai je familiefoto’s op hun kop en draai de klok of kalender om. Het is een workout voor je hersenen en je wordt er slimmer van.

Ga op een andere plaats zitten

In de meeste families heeft iedereen een vaste plaats aan tafel. Je hersenen hebben echter verassingen nodig om zich goed te ontwikkelen. Ga daarom eens op een andere plaats zitten aan tafel. Je zal zien, zelfs de manier waarop je het zout neemt zal veranderen.

Adem nieuwe geuren in

Je zal je waarschijnlijk niet herinneren hoe je hebt geleerd om koffie te associëren met het begin van een nieuwe dag. Door nieuwe geuren te linken met activiteiten maak je nieuwe verbindingen in je hersenen. Hierdoor zal je beter en efficiënter kunnen nadenken. Hou een flesje met je favoriete geur naast je bed. Als je wakker wordt adem je de geur in en sta je onmiddellijk op. Makkelijk, niet?

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…