UGent: ‘Amper 17 procent van de Belgen ervaart nog levensvreugde’
De lockdown is slecht voor onze mentale gezondheid. 30 procent van de Belgen is ongelukkig en amper 17 procent ervaart nog echte levensvreugde, blijkt...
Inhoud
’s Ochtends staan veel vrouwen toch wel een tijdje in de badkamer om zichzelf mooi op te maken. Jammergenoeg blijft de make-up soms maar tot de middag zitten. Met deze tips zorg je ervoor dat je make-up écht langer blijft.
Een vette(re) huid zorgt ervoor dat make-up sneller verdwijnt of uitloopt. Het is dus belangrijk om je huid goed te reinigen. Zo kan je alle overtollige talg (olie) verwijderen. Water en olie mixen namelijk niet goed. Zorg er ook voor dat je een hydraterende (en olievrije) dagcrème aanbrengt. Die crème zal je huid voeden. Gebruik de dagcrème vooraleer je aan je make-up begint, de crème heeft namelijk tijd nodig om in te trekken.
Kies een goede primer (basislaag). Daardoor kan je alles wat je nadien aanbrengt makkelijker verdelen én het zal langer blijven zitten. Je primer vormt namelijk de barrière tussen je huid en je make-up.
Neem de tijd om een goede foundation te kiezen die bij je huid past. Er bestaan verschillende foundations en natuurlijk ook verschillende huidtypes. Bekijk je huid eens van dichterbij en vergelijk je huid met die van vriendinnen.
Gebruik make-up borstels om je make-up aan te brengen. Je handen zijn drager van natuurlijke oliën. Dt zorgt ervoor dat je make-up minder lang blijft zitten. Met goede kwasten kan je je make-up. gemakkelijker, mooier en vlekkeloos aanbrengen. Je kunt kwasten eigenlijk opdelen in 2 grote groepen:
Als je je dagcrème, primer en foundation hebt aangebracht, gebruik je best een doorschijnend poeder. Het poeder zal overtollige oliën verwijderen en daardoor krijgt je gezicht een matte, natuurlijke finish.
Setting sprays zorgen ervoor dat je make-up gefixeerd wordt. Deze mist vernevel je over je gezicht wanneer je volledig klaar bent met je make-up. Het zorgt ervoor dat je make-up er natuurlijker uitziet, dat het één geheel wordt en dat alles veel langer blijft zitten.
De lockdown is slecht voor onze mentale gezondheid. 30 procent van de Belgen is ongelukkig en amper 17 procent ervaart nog echte levensvreugde, blijkt...
Een podcast met o.a. sportarts Ruben De Gendt en diëtiste Julie Raekelboom
Een podcast met o.a. Nina Mouton,
de schrijfster van het boek
Een podcast met o.a. fervente vasters Dr. Servaas Bingé en Pieter Loridon