Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zo denkt hij over jouw parfum

Anja
5 min read

Soms koop je, als vrouw, een geurtje van een geweldig duur merk dat je helemaal fantastisch vindt, maar op het momentje dat je je lief je nieuwe aanwinst laat ruiken, vertrekt zijn gezicht opeens in een grimas: hij vindt het gewoonweg vreselijk. Niet elke parfum die voor vrouwen op de markt wordt gebracht en die door deze doelgroep als aangenaam wordt ervaren, kan door een man totaal anders worden geroken.

Bekende merken getest

Om erachter te kunnen komen wat mannen denken van je favoriete parfum zijn een aantal mannen onderworpen aan een geurtest. Voor deze test kregen de deelnemers blanco geursticks in handen waaraan ze vervolgens dienden te ruiken. Zonder te weten om welk merk, of geur, het ging, deelden de mannen hun gevoelens bij het ruiken van een aantal verschillende parfums. De uitkomst van het onderzoek hebben we hieronder voor je uitgeschreven.

  • Fleurette van Streetlooks

Deze geur werd door de mannen als klassiek betiteld en sommige van hen kregen spontaan associaties met de geur die hun oma om zich heen had hangen. Ook werd de geur in verband gebracht met dames uit zuidelijke oorden. Een enkele deelnemer aan de test omschreef Fleurette Streetlooks als een luxe uivoering van een toiletspray. Vrijwel alle mannen waren van mening dat zij de geur van dit parfum niet konden waarderen en een dame die het draagt minder aantrekkelijk zouden vinden.

  • Miss Dior van Christian Dior

Dit parfum werd door de deelnemende mannen betiteld als statig en zelfs als deftig. De geur zou niet bijvoorbeeld misstaan bij een dame op een gala. Vrijwel elke man die deel heeft genomen aan de geurtest was erg te spreken over Miss Dior. Een vrouw die dit geurtje op doet zal dan ook zeker succes kunnen oogsten op het moment dat ze dit lekkere parfum draagt.

  • Sun shake van Jil Sander

Sun shake wordt door de deelnemers aan de geurtest omschreven als zwoel. De geur doet bepaalde mannen zelfs denken aan zomerliefde. Het parfum wordt direct gunstig ontvangen en als lekker ervaren. Vrouwen die Sun shake dragen hebben dan ook een grote kans op succes doordat ze heerlijk ruiken en iets sensueels over zich krijgen.

  • Modern Muse Eau de Rouge van Estee Lauder

Vanaf het eerste moment dat de testpersonen dit parfum ruiken, worden zijn overvallen door een heerlijke geur. Bijna elke deelnemer legt bovendien meteen een verband tussen het parfum en verleiding. Er zijn zelfs mannen die het parfum associëren met sensualiteit en het hebben van seks. Vrouwen die Modern Muse Eau de Rouge dragen zijn dan ook gewaarschuwd: voor je het weet beleef je plotseling wilde avonturen.

  • Rose Couture van Elie Saab

Bij het ruiken van Rouge Couture kregen de deelnemende mannen direct de indruk van zeep en een schoongewassen lichaam. Het parfum ruikt niet alleen fris maar ook erg natuurlijk. Er zijn zelfs testers die de geur in verband brengen met een avontuurlijke dame. De meeste mannen die deelnamen aan het onderzoek oordeelden dan ook positief en vonden Rose Couture lekker ruiken.

  • Charlie Blue Van Revlon

In tegenstelling tot de eerder genoemde parfums werd Charlie Blue niet goed ontvangen door de deelnemers aan de geurtest. De mannen vonden bijna unaniem dit parfum vies, en soms zelfs vreselijk, ruiken. Er werden onder andere associaties gemaakt met musk en erg goedkope luchtjes, zoals toiletspray. Bepaalde mannen gaven zelfs aan dat ze een dame met dit parfum liever eerst zouden laten douchen voordat ze hun afspraakje met haar voort wilden zetten.

  • Black Opium van Yves Saint Laurent

Vrouwen die dit parfum dragen, zullen door bijna alle mannen in verband worden gebracht met de zomer. Deelnemers aan de geurtest associeerden dit parfum verder met een dagje aan het strand en aantrekkelijke vrouwen. Door deze geur te dragen weet je dus bijna zeker dat je aantrekkelijk en zelfs avontuurlijk wordt gevonden.

Juiste keuze van parfum

Wanneer je een volgende keer parfum voor jezelf gaat kopen, is het dus belangrijk om de juiste keuze te maken. Zeker als je wilt dat je partner het ook lekker vindt ruiken en dus niet met een boog om je heen zal lopen. Liefde van een man gaat namelijk niet alleen door de maag, maar zeker ook via zijn neus.

Op het moment dat je twijfelt aan een bepaald parfum, dan doe je er verstandig aan je te laten adviseren in een goede parfumerie. Deze winkels hebben immers medewerkers in dienst die precies weten welke geur het beste bij jou, en een bepaald draagmoment past. Een parfum dat je bijvoorbeeld overdag draagt naar je werk, is in de regel niet hetzelfde als dat je opdoet voor een romantisch avondje uit.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…