Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zo voel je je weer zelfverzekerd na een break-up

Bram
2 min read

Na een break up kan je zelfvertrouwen een fikse deuk krijgen. Je voelt je intens verdrietig en het lijkt alsof het nooit meer goed komt. Je denkt steeds terug aan de leuke momenten samen en je hele toekomstbeeld ligt overhoop. Om je leven terug op de rails te krijgen kan je wel wat hulp gebruiken. Deze tips geven je alvast een stap in de goede richting.

1. Wees niet te streng voor jezelf

Probeer aardig te zijn voor jezelf, je hebt het al zo moeilijk! Met gedachten als “Ik ben niet mooi genoeg” of “ik ga nooit iemand anders vinden” bereik je niets. Integendeel, door steeds negatief te denken zal je een slecht zelfbeeld krijgen. En met een slecht zelfbeeld zal je die negatieve gedachten alleen maar bevestigen.

2. Focus op je doelen

Ga na wat je wil bereiken en wat je hiervoor nodig hebt. Zet alles op alles om je doelen te bereiken. Door je te focussen op de toekomst zal je minder denken aan je break-up. Kijk elke dag in de spiegel en overtuig jezelf door te zeggen “ik kan het” en “ik verdien het”.

3. Geef jezelf een compliment

Geef jezelf een compliment als je iets goed hebt gedaan! Dit helpt je om opnieuw een positief zelfbeeld te krijgen.

4. Vraag om hulp

Niets is zo belangrijk als een goede vrienden na een pijnlijke break-up. Een schouder om op te huilen kan echt wonderen doen. Goede vrienden zullen er voor je zijn in moeilijke tijden, aarzel niet om hulp te vragen als het nodig is! 

5. Omring je met positieve mensen

Door je te omringen met positieve mensen kan je het verleden proberen loslaten. Probeer samen te lachen en je gedachten te verzetten.

6. Shop till you drop!

Onderschat nooit het effect van een nieuwe outfit voor je zelfvertrouwen. Met een sexy nieuw kleedje zal je je al helemaal anders voelen. En dat nieuwe zelfvertrouwen straal je uit!

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…