Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zoveel calorieën verbrand je tijdens een avondje uit

Anja
2 min read

Vind jij het ook zo lastig een gezonde leefstijl te combineren met veel feesten? Wil je bijvoorbeeld uitgaan, maar ook afvallen? Dan hebben wij goed nieuws voor je: tijdens een avondje uitgaan, verbrand je namelijk meer calorieën dan je denkt. Zeker als je intensief danst en slimme keuzes maakt qua eten en drinken, kun je zelfs goed bezig zijn met afvallen tijdens een avondje uitgaan. Hoeveel calorieën verbrand je nu ongeveer als je een avondje uitgaat en danst?

Dansen

Er bestaan natuurlijk verschillende soorten dansen en die leveren ook allemaal een andere verbranding op. Maar aangezien we er niet van uitgaan dat jij tijdens een avondje uit de hele tijd staat te slowen, rekenen we hier met intensief dansen. Als jij lekker los gaat op de muziek, verbrand je gemiddeld ongeveer 350 calorieën per uur.

Bewegen je armen ook nu en dan in de lucht, dan kun je wel ruim over de 400 verbrandde calorieën per uur gaan. Als we uitgaan van een uur of 4/5 stappen en af en toe een pauze in het dansen, verbrand je toch al snel meer dan 1000 calorieën op een avond.

Eten/drinken

De verbrande calorieën zijn natuurlijk niets waard als je na het stappen nog heel wat gaat eten. Het is daarom verstandig thuis een gezonde snack klaar te leggen voor als je klaar bent met stappen. Je hebt dan immers meestal flinke honger en kunt bijvoorbeeld een banaan en een appel klaarleggen.

Qua drankjes kun je het best kiezen voor wijn of bier en de mixdrankjes laten staan. Wijn en bier bevatten namelijk veel minder calorieën dan mixdrankjes.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…