Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit effect heeft een banaan op je lichaam

Anja
2 min read

De banaan is samen met de appel het meest gegeten stuk fruit in België. Naast het feit dat bananen natuurlijk verschrikkelijk lekker zijn, bevatten zij ook veel gezonde stoffen. Welk effect heeft het eten van een banaan nu op jouw lichaam? Wij hebben 5 effecten voor jullie op een rijtje gezet.

1. Bloeddrukverlagend

Uit een studie is gebleken dat bananen je kunnen beschermen tegen een hoge bloeddruk. Het eten van bananen werkt namelijk bloeddrukverlagend dankzij het hoge kaliumgehalte en het lage natriumgehalte.

2. Goed voor je hart

Bananen zijn erg goed voor je hart. De grote hoeveelheid kalium die deze gele vrucht bevat, zorgt er namelijk voor dat er elektrische signalen door je lichaam gestuurd blijven worden. Dit zorgt er weer voor dat je hart blijft kloppen.

3. Goed voor de ogen

Bananen bevatten vitamine A. Door het eten van bananen zal je zicht overdag, maar ook ’s nachts verbeteren. Dit is mogelijk doordat vitamine A verbindingen bevat die de zogeheten membranen rond je ogen behouden. Daarnaast is vitamine A ook een element in de eiwitten die licht door de hoornvliezen laten.

4. Het versterkt je botten

Bnanen bevatten een overvloed aan zogeheten ‘fructo-oligosachariden’. Deze bevorderen de mogelijkheid van het lichaam om meer calcium te absorberen wat de botten sterker kan maken.

5. Verkleint de kans op nierkanker

In 2005 is er in Zweden een onderzoek gehouden waaruit bleek dat vrouwen die vier tot zes bananen per week eten een kleinere kans op nierkanker hebben. De reden waarom bananen zo’n groot effect op hebben, heeft te maken met het hoge gehalte aan antioxidanten die deze fruitsoort bevat.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…