De Vaccine Wars laaien op: China en Rusland gaan in de aanval
Een jaar nadat het coronavirus voor het eerst op grote schaal in China werd gemeld, pitchen de staatsmedia en ambtenaren van het land een...
Inhoud
De banaan is samen met de appel het meest gegeten stuk fruit in België. Naast het feit dat bananen natuurlijk verschrikkelijk lekker zijn, bevatten zij ook veel gezonde stoffen. Welk effect heeft het eten van een banaan nu op jouw lichaam? Wij hebben 5 effecten voor jullie op een rijtje gezet.
Uit een studie is gebleken dat bananen je kunnen beschermen tegen een hoge bloeddruk. Het eten van bananen werkt namelijk bloeddrukverlagend dankzij het hoge kaliumgehalte en het lage natriumgehalte.
Bananen zijn erg goed voor je hart. De grote hoeveelheid kalium die deze gele vrucht bevat, zorgt er namelijk voor dat er elektrische signalen door je lichaam gestuurd blijven worden. Dit zorgt er weer voor dat je hart blijft kloppen.
Bananen bevatten vitamine A. Door het eten van bananen zal je zicht overdag, maar ook ’s nachts verbeteren. Dit is mogelijk doordat vitamine A verbindingen bevat die de zogeheten membranen rond je ogen behouden. Daarnaast is vitamine A ook een element in de eiwitten die licht door de hoornvliezen laten.
Bnanen bevatten een overvloed aan zogeheten ‘fructo-oligosachariden’. Deze bevorderen de mogelijkheid van het lichaam om meer calcium te absorberen wat de botten sterker kan maken.
In 2005 is er in Zweden een onderzoek gehouden waaruit bleek dat vrouwen die vier tot zes bananen per week eten een kleinere kans op nierkanker hebben. De reden waarom bananen zo’n groot effect op hebben, heeft te maken met het hoge gehalte aan antioxidanten die deze fruitsoort bevat.
Lees ook:
Een jaar nadat het coronavirus voor het eerst op grote schaal in China werd gemeld, pitchen de staatsmedia en ambtenaren van het land een...
Een podcast met o.a. sportarts Ruben De Gendt en diëtiste Julie Raekelboom
Een podcast met o.a. Nina Mouton,
de schrijfster van het boek
Een podcast met o.a. fervente vasters Dr. Servaas Bingé en Pieter Loridon