Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

10 inspirerende sportdoelen voor je bucket list

Bram
3 min read

Bucketlists moedigen je aan om je levensdoelen te volbrengen. Waarom maak je geen bucketlist voor je sportdoelen? Hier zijn 10 inspirerende ideeën.

1. Loop 10 kilometer in één stuk

10 kilometer aan één stuk doorlopen lijkt misschien wel een heel eind. Met een goede planning kom je er wel. Schrijf je in voor een vriendschappelijke wedstrijd, het zal je nog meer motiveren.

2. Houd de plankoefening 3 minuten vol

De plankoefening is een echte legende in fitnessclubs. Er bestaan dan ook ‘plankchallenges’ waarbij deelnemers het tegen elkaar opnemen om de plankoefening 3 minuten vol te houden.

3. Doe 20 perfecte push-ups

De perfecte push-up is minder makkelijk dan je denkt. Spendeer elke avond 5 minuten aan dit sportdoel, binnen enkele weken zijn die 20 perfecte push-ups een fluitje van een cent.

4. Doe een lange afstandsfietstocht

Waarom het vliegtuig nemen als je er met de fiets ook kan geraken? Dankzij populaire fietstochten zoals ‘fietsen naar Rome’ worden fietsreizen elk jaar populairder. Het is leuk, avontuurlijk, goed voor je conditie en daarbovenop ook nog helemaal gratis!

5. Maak een moeilijke en avontuurlijke wandeling

Wat brengt er meer voldoening dan een moeilijke avontuurlijke wandeling. Die keer dat jij in Zwitserland helemaal boven op de berg in je warme berghutje aankwam zal je nooit meer vergeten.

6. Balanceer 15 seconden op één been met je ogen dicht

Doe je ogen dicht en probeer gedurende 15 seconden op één been te staan. Je zal merken dat het minder makkelijk is als je denkt. De sleutel naar succes: goede buikspieren!

7. Waag je aan een yoga pose voor gevorderden

Sommige yoga poses voor gevorderden lijken acrobatisch onuitvoerbaar. Wat kan het een voldoening brengen als het eindelijk lukt!

8. Leer surfen of snowboarden

Het vrije gevoel dat surfen of snowboarden met zich mee brengt moet je ervaren om te geloven. Het kan echt niet ontbreken op je bucketlist.

9. Oefen een dansstijl naar keuze

Wedden dat er een dansstijl is die jou intrigeert? Waag je aan hiphop, ballet, ballroom, modern of Jazz en je zal je een ander mens voelen.

10. Probeer een adrenaline sport

Je bucketlist zou niet compleet zijn zonder een echte adrenaline sport. Skydiven, diepzeeduiken, ijsklimmen… de mogelijkheden zijn eindeloos!

 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…