Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Sport tijdens de vakantie

Gezond.be
3 min read

Geschreven met brandend content van estavs.nl.

Een vakantie is bedoeld voor ontspanning, wat in strijd kan zijn met sportieve doelstellingen. Vooral in het geval van een vakantie van meerdere weken moeten sporters rekening houden met hun reisplannen, de bestemming en het dieet. Bovendien moeten reiziger ook het juiste visum aanvragen.

Reisplanning: de vroege vogel vangt de worm?

Om fit te blijven tijdens een reis, moet je de tijd nemen om te bewegen. Voor velen is dit het grootste probleem, want een vakantie betekent uitslapen, ’s avonds uitgaan en de dagen volplannen met allerlei leuke activiteiten. De meest voor de hand liggende oplossing is om drie of vier keer per week vroeg op te staan en ’s ochtends te sporten. Als je niet van vroeg opstaan houdt, kunt je ook op een ander tijdstip sporten, maar dat moet wel strak op de planning staan, anders kunnen de goede voornemens snel sneuvelen. Natuurlijk kunt je ook de hele reis rond sportieve activiteiten plannen. Fietstochten, wandelen, bergbeklimmen, klimmen, surfen en vele andere activiteiten zijn ideaal voor een gezonde vakantie.

Sportaanbod op de bestemming

Of je nu naar de bergen en de stranden van Vietnam gaat of naar de grote steden van Amerika, het sportaanbod heeft een doorslaggevende invloed. Tegenwoordig hebben veel hotels een eigen fitnessruimte of zwembad, waar je op kunt letten als je boekt. Als dat niet genoeg is, is er een ruime keuze aan sportscholen en sporthallen die dag passen verkopen, vooral in landen als de VS, Canada of Australië. Dit is een ideale optie voor een stadsvakantie of een zakenreis. Wanneer je een bestemming kiest, moet je ook rekening houden met een eventuele visumplicht voor binnenkomst.

Voeding is vaak het eerste wat vergeten wordt

De vakantie is vaak een periode om goede restaurants, cafés en bars te bezoeken met weinig aandacht voor de gezondheidsaspecten van het dieet. Het is dus verleidelijk om elke dag een glas wijn of een paar glazen bier te drinken, te veel te eten en vooral veel koolhydraten en vetten te eten. Hoewel het proeven van de plaatselijke keuken deel uitmaakt van de reiservaring, moet je zichzelf ook op dit gebied grenzen stellen. Het is raadzaam om drie tot vier alcoholvrije dagen in te plannen.

Voor de reis: toegangsvoorwaarden en visum

Een actieve en ontspannende vakantie moet goed worden gepland. Reizigers dienen voor vertrek na te gaan of een visum vereist is voor de reis. Voor reizen naar Canada is bijvoorbeeld een eTA verplicht en voor reizen naar Amerika moet een ESTA worden aangevraagd. Dit is een digitale reistoestemming die in plaats van een traditioneel visum kunnen worden aangevraagd en toegang geven tot Canada of Amerika.

Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…