De Croo: ‘Time-out van een week. Met deze cijfers kan je niet versoepelen’
Volgens premier Alexander De Croo is de onzekerheid rond de varianten van het coronavirus te groot om vandaag tot versoepelingen van de coronamaatregelen over...
Inhoud
Onzekerheid kan je leven behoorlijk verstoren. Je neemt jezelf continu in twijfel. Je voelt je kwetsbaar, incompetent en je hebt minder zelfvertrouwen. Iedereen heeft wel eens last van onzekerheid. Het is geen fijn gevoel. Zeker als je dagelijks onzeker bent. Dat geeft spanningen en het kan op den duur je relatie, sociaal leven, werk en gezondheid beïnvloeden. Hoe krijg je nu meer zelfvertrouwen? Wij hebben 3 tips voor jullie die helpen tegen je onzekerheid:
Een fout is zo gemaakt. Fouten maken is menselijk en is onderdeel van onze persoonlijke ontwikkeling. Je maakt het jezelf dan ook alleen maar moeilijk als je te hoge eisen stelt waar je persoonlijk aan moet voldoen. Jezelf accepteren betekent dat jij je fouten loslaat en accepteert wat er op je pad komt. Vergeet het ideale plaatje waarnaar je streeft en je zult veel zelfzekerder zijn.
Wanneer je goed gekleed door het leven gaat en je je uiterlijk verzorgt, dan geeft dat een goed gevoel over jezelf. Als je vindt dat je er goed uit ziet, verandert dat tevens de manier waarop je met anderen omgaat.
Je houding zegt veel over je zelfvertrouwen. Mensen met hangende schouders, gebogen hoofd en neergeslagen ogen komen onzeker over. Loop dus rechtop, houd je hoofd omhoog en maak oogcontact. Met een vriendelijke, open houding maak je een positieve indruk en je voelt je zelfvertrouwen meteen groeien.
Volgens premier Alexander De Croo is de onzekerheid rond de varianten van het coronavirus te groot om vandaag tot versoepelingen van de coronamaatregelen over...
Een podcast met o.a. sportarts Ruben De Gendt en diëtiste Julie Raekelboom
Een podcast met o.a. Nina Mouton,
de schrijfster van het boek
Een podcast met o.a. fervente vasters Dr. Servaas Bingé en Pieter Loridon