Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

4 tips om op kantoor zo fit mogelijk te blijven

Olivier
2 min read

Heb jij een kantoorbaan? Dan is de kans groot dat je niet genoeg beweegt. Het is verschrikkelijk slecht om de hele dag op een bureaustoel te zitten. Er is zelfs een naam voor: ‘Sitting Disease’. De kans op het krijgen van diabetes en hart- en vaatziektes stijgt zelfs met 90 (!) procent. Daarnaast loop je zelfs de kans om eerder te overlijden. Sommige bedrijven spelen hierop in door ergonomisch verantwoorde bureaus en stoelen aan te schaffen, maar lang niet elk bedrijf heeft hier geld voor. Er zijn gelukkig een paar dingen die je zelf kunt doen. Hieronder 4 tips om op kantoor zo fit mogelijk te blijven.

1. Vind een leuke route

Zorg dat je een leuke route hebt uitgezocht dichtbij je werk. Het is belangrijk om een veilige, rustgevende omgeving uit te zoeken. Verdwalen en vervolgens te laat op werk aankomen is natuurlijk niet wat je wilt.

2. Loop alleen

Zorg dat je het blokje om alleen doet. Dit zorgt ervoor dat je niet met je collega’s gaat praten over bijvoorbeeld het weer. Brainstorm, denk na over ideeën en ontspan.

3. Neem initiatief voor een ‘lopende vergadering’

Stel voor om die meeting die gepland was in vergaderzaal 2, buiten te houden. Men zal je misschien raar aankijken wanneer je dit voorstelt, maar als zij dit eenmaal geprobeerd hebben, willen ze niet meer terug!

4. Plan je beweging in

Heb je op kantoor een verschrikkelijk strakke planning en kun je tussendoor geen wandelingen maken? Zorg er dan zelf voor dat je meer beweegt. Neem bijvoorbeeld een kleinere koffiemok, zodat je vaker naar het apparaat moet lopen. Of je doet een rondje na je werk.

Positieve effecten op je werkprestaties

Naast dat het goed is voor je gezondheid, heeft bewegen tijdens werkuren nog meer positieve effecten.

A. Het boost je creativiteit

Er even tussenuit, lekker een blokje om. Dit kan ervoor zorgen dat je net een goed idee te binnenschiet. Meer beweging = meer creativiteit!

B. Het verbetert je focus

Door buiten een rondje te lopen in de frisse lucht, wordt je lichaam kalmer. Dit zorgt ervoor dat je concentratievermogen en daarnaast zal je geheugen verbeteren.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…