Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De 5 beste apps voor tijdens het wandelen in Nederland

Milan
4 min read

Heel veel mensen maken regelmatig een lange wandeling. En dat kunnen we goed begrijpen. Want het is heerlijk om lekker buiten te zijn, te genieten van de mooie natuur en lichamelijk actief bezig te zijn. Want behalve leuk is wandelen ook heel gezond en je kunt er flink wat calorieën mee verbranden.

Maar wat als je alleen bent en geen hond of maatje hebt om mee te wandelen? Dan kan de drempel om te gaan wandelen behoorlijk hoog zijn. Tijdens het wandelen heb je immers geen gezelschap, geen motivatie en misschien weet je ook gewoon niet waar je die mooie wandelroutes kunt vinden. Gelukkig is dat nu een ideaal hulpmiddel voor uitgevonden: de wandelapp.

Wat kun je met een wandelapp?

Een wandelapp is een applicatie voor je smartphone. Deze kun je downloaden in een appstore. In een dergelijke app vindt je verschillende wandelroutes die je kunt lopen. Heel handig voor als je geen inspiratie hebt en graag wil weten waar je het beste kunt gaan wandelen. Het leuke is dat de meeste wandelapps ook een GPS-functie hebben.

Door middel van deze functie kun je precies volgen waar je bent. Je hoeft dus geen wandelkaart of gids meer mee te nemen. En verdwalen is daardoor ook haast onmogelijk. De meeste wandelapps geven naast de GPS en de routes ook extra informatie over de route. Dat is erg leuk voor als je wat meer wilt weten over de omgeving waarin je loopt. Bovendien zie je waarschijnlijk meer dan je alleen zou hebben gedaan.

De beste wandelapps?

Een wandelapp is dus heel erg handig en erg leuk om te gebruiken. Nou zijn er op dit moment al een flink aantal wandelapps beschikbaar. Uiteraard variëren deze in kwaliteit.  Omdat je anders door de bomen het bos niet meer ziet hebben wij alvast onze 5 favoriete wandelapps voor jou verzameld:

  • Abellife
  • Natuurroutes
  • Wandelen in Nederland
  • Natuur in Nederland
  • Wandelzapp

Abellife

De echte natuurliefhebber zal enorm genieten van de wandelapp Abellife. Je vindt er een groot aantal routes voor wandelaars, maar ook voor fietsers en boten. Tijdens de route wordt je attent gemaakt op interessante highlights. Dit kan bijvoorbeeld een historisch relevant gebouw zijn of een mooi uitzicht. Ook geeft de app veel informatie over het natuurgebied waarin je je loopt. Zo kom je onder meer te weten welke vogels je in dat specifieke gebied kunt spotten.

Natuur Routes

Ook ‘Natuur Routes’ is een zeer goede app voor natuurwandelaars. De app is ontwikkeld door Natuurmonumenten en bevat een groot aantal wandel, fiets -en vaarroutes. Ook zijn er speciale kinderwandelroutes. Het leuke van deze app is om te beginnen dat hij gratis is en heel veel wandelingen bevat.  Daarnaast is het leuk dat de wandelingen heel divers zijn. Van korte ommetjes tot pittige dagtochten. Tijdens de routes krijg je bovendien handige informatie over hoogtepunten langs de route en je kunt de ingesproken verhalen van boswachters beluisteren.

Wandelen in Nederland

Eén van de populairste wandelapps van dit moment is ‘Wandelen in Nederland’. Het leuke van deze app is dat hij interactief is. Als gebruiker kun je zelf routes insturen die vervolgens weer opgenomen kunnen worden aan de collectie. Het aantal routes neemt dus voortdurend toe en aan variatie is er zeker geen gebrek.

 Natuur in Nederland

Het boek ‘Natuur in Nederland’ van Frank Berendse is een genot om door te bladeren. En wist je dat er ook een gelijknamige app beschikbaar is? In deze app vindt je 16 wandelroutes door de mooiste gebieden van Nederland. Het leuke van deze wandelroutes is dat je heel veel diepgaande informatie krijgt over het landschap. En de app is ook nog eens helemaal gratis.

Wandelzapp

De website ‘Wandelzoekpagina’ heeft tegenwoordig ook een wandelapp, de zogenaamde ‘Wandelzapp’. In deze app vindt je maar liefst 800 routes door heel Nederland. Het mooie van deze app is dat er veel variatie zit in de wandelingen. Van kort tot lang, en van makkelijk tot moeilijk. De eerste route van deze app kun je gratis downloaden. Daarna betaal je een klein bedrag per route die je wilt gebruiken. Je kunt er echter ook voor kiezen om een abonnement te nemen. Je kunt dan voor een vast bedrag een jaar lang gebruik maken van de app.

Door Milan

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…