Boris Johnson verlengt lockdown tot maart
De lockdown in Engeland zal zeker drie weken langer duren dan eerst voorzien. De Britse premier Boris Johnson hoopt dat scholen terug kunnen openen...
Inhoud
‘Wat, gaan die leuke schoenen maar tot maat 39? Belachelijk.’ Grote voeten hebben kan als vrouw knap lastig zijn. Zeker als je bedenkt dat maar een klein deel van de vrouwelijke bevolking grote voeten heeft. Heb jij grote voeten? Dan herken jij dit zeker.
Serieus, waarom? Als je eens mooie schoenen vindt, zijn ze niet verkrijgbaar in jouw maat. De schoenen die de winkel dan wél in jouw maat heeft, zijn op zijn zachts gezegd onesthetisch.
Mensen die vragen welke schoenmaat je hebt, je schoenen kano’s noemen en je vergelijken met een clown. Fijn. Wat kun jij eraan doen dat iedereen van die babyvoetjes heeft?
Sokken, zooltjes, slippers… is er dan niets dat een keertje past? Met grote voeten lijkt alles te klein. Als je een keer wat vindt dat goed past, gebruik je het tot het volledig versleten is. Je leert ermee leven.
Jouw voeten lijken wel een consequente hindernis. Blauwe plekken, schaafwonden en twijfelachtige deuken; het is jou allemaal bekend. Ook lijkt het voor iedereen héél erg moeilijk om niet over jouw voeten te struikelen. En dan vervolgens jou geagiteerd aankijken. Juist.
Omdat het lastig is om schoenen in jouw maat te vinden – het lijkt wel alsof de hele Europese schoenenmarkt geen rekening houdt met vrouwen met grote voeten – doe je niet meer zo moeilijk. Mannenschoenen, lelijke schoenen of werkschoenen. Als het past, is het goed.
Maar, kop op! Het hebben van grote voeten betekent niet dat je je erbij moet neerleggen. Er zijn genoeg winkels die zich specialiseren op de dame met de grotere voet en ook mannenschoenen kunnen mooi staan! En…hoe groter de voet, hoe meer kracht. Alles heeft een voordeel; het is maar hoe je het bekijkt.
Lees ook:
De lockdown in Engeland zal zeker drie weken langer duren dan eerst voorzien. De Britse premier Boris Johnson hoopt dat scholen terug kunnen openen...
Een podcast met o.a. sportarts Ruben De Gendt en diëtiste Julie Raekelboom
Een podcast met o.a. Nina Mouton,
de schrijfster van het boek
Een podcast met o.a. fervente vasters Dr. Servaas Bingé en Pieter Loridon