Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 dingen die alleen vrouwen met een grote schoenmaat herkennen

Anja
2 min read

‘Wat, gaan die leuke schoenen maar tot maat 39? Belachelijk.’ Grote voeten hebben kan als vrouw knap lastig zijn. Zeker als je bedenkt dat maar een klein deel van de vrouwelijke bevolking grote voeten heeft. Heb jij grote voeten? Dan herken jij dit zeker.

1. Schoenen kopen is een uitdaging

Serieus, waarom? Als je eens mooie schoenen vindt, zijn ze niet verkrijgbaar in jouw maat. De schoenen die de winkel dan wél in jouw maat heeft, zijn op zijn zachts gezegd onesthetisch.

2. Je wordt overspoeld met domme vragen en opmerkingen

Mensen die vragen welke schoenmaat je hebt, je schoenen kano’s noemen en je vergelijken met een clown. Fijn. Wat kun jij eraan doen dat iedereen van die babyvoetjes heeft?

3. Alles lijkt te klein

Sokken, zooltjes, slippers… is er dan niets dat een keertje past? Met grote voeten lijkt alles te klein. Als je een keer wat vindt dat goed past, gebruik je het tot het volledig versleten is. Je leert ermee leven.

4. Chronisch stoten

Jouw voeten lijken wel een consequente hindernis. Blauwe plekken, schaafwonden en twijfelachtige deuken; het is jou allemaal bekend. Ook lijkt het voor iedereen héél erg moeilijk om niet over jouw voeten te struikelen. En dan vervolgens jou geagiteerd aankijken. Juist.

5. Je past je gemakkelijk aan

Omdat het lastig is om schoenen in jouw maat te vinden – het lijkt wel alsof de hele Europese schoenenmarkt geen rekening houdt met vrouwen met grote voeten – doe je niet meer zo moeilijk. Mannenschoenen, lelijke schoenen of werkschoenen. Als het past, is het goed.

Maar, kop op! Het hebben van grote voeten betekent niet dat je je erbij moet neerleggen. Er zijn genoeg winkels die zich specialiseren op de dame met de grotere voet en ook mannenschoenen kunnen mooi staan! En…hoe groter de voet, hoe meer kracht. Alles heeft een voordeel; het is maar hoe je het bekijkt.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…