Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Tips om eindeloos op hakken te lopen, zonder pijn te hebben

Anja
2 min read

Bijna iedere vrouw vindt hakken geweldig en voelt zich extra vrouwelijk bij het dragen van mooie stiletto’s, maar toch zijn er maar weinig dames die het aan durven om iedere dag hakken te dragen. Draag jij het liefst iedere dag hakken, maar kun je dit gewoon niet aan door de pijnlijke voeten die je door hakken krijgt? Lees dan in dit artikel welke drie tips je kunt raadplegen om eindeloos hakken te dragen zonder dat het pijn doet aan je voeten.

Tip 1: koop alleen schoenen die meteen lekker zitten

Sommige mensen denken dat hakken nooit lekker zitten, maar dit is zeker niet het geval. Meiden die vaak hakken dragen zullen het beamen: sommige schoenen met 10 centimeter hak zitten heerlijk en andere schoenen met dezelfde hakhoogte zijn echt verschrikkelijk om te dragen. Als je een schoen past in de winkel en meteen last krijgt van je voeten, gaat dit nooit veranderen. Koop daarom alleen schoenen als ze meteen lekker zitten (afgezien van het feit dat je de schoen misschien even in moet lopen) en laat schoenen met een slechte pasvorm gewoon staan.

Tip 2: koop schoenen met een dikkere hak

Schoenen met een dunne hak zitten over het algemeen minder prettig dan schoenen met een dikkere hak, zoals een blokhak. Dit komt omdat de voeten steeds moeten balanceren bij het lopen op schoenen met dunne hakken, terwijl je bij dikke hakken standaard meer steun hebt. Draag je altijd stiletto’s en heb je altijd last van je voeten? Dan moet je misschien eens kijken naar schoenen met een dikkere hak.

Tip 3: tape je derde en je vierde teen aan elkaar vast

Het klinkt misschien raar, maar om eindeloos op hakken te lopen zonder pijn te hebben kun je jouw derde en vierde teen aan elkaar vast tapen. Door je derde en vierde teen aan elkaar vast te maken, ontlast je de spieren tussen je derde en vierde teen en dit betekent dat je minder pijn hebt aan je voeten bij het lopen op hakken.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…