Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

7 veelgemaakte fouten tijdens HIIT workouts

Bram
3 min read

Intensieve intervaltrainingen of HIIT workouts zijn erg in trek. Het zijn korte intensieve workouts waarmee je op een korte tijd veel calorieën verbrandt. Toch zijn er enkele fouten die veel mensen maken, herken jij ze ook?

1.Gebruik maken van te zware gewichten

Het is echt belangrijk om te trainen met lichte gewichten. Een ongeluk is snel gebeurd, zeker als je moe bent. Kies je toch voor iets zwaardere gewichten? Doe je oefeningen dan wat langzamer. Zo zal je op een veilige manier spiermassa opbouwen waardoor je na de workout ook meer calorieën blijft verbranden.

2.Te lange pauzes tussen de oefeningen

Tijdens HIIT-workouts moet je echt alles op alles zetten. Je hartslag moet echt de hele tijd hoog blijven. Gaat je hartslag snel naar beneden? Doe de oefeningen iets sneller of train met zwaardere gewichtjes.

3.Te weinig aandacht spenderen aan de techniek

HIIT-workouts zijn niet gemakkelijk. Toch is het enorm belangrijk om aandacht te hebben voor de techniek. Hou je rug mooi recht en voer de oefeningen goed uit. Oefeningen die je slecht uitvoert zijn pure tijdverspilling. Let op je houding!

4.Geen makkelijkere oefening proberen

Je bent gemotiveerd en je wil het beste uit jezelf halen. Toch doe je er goed aan om af en toe de gemakkelijkere oefeningen te doen. Als je echt moeite krijgt met de plank oefening kan je bijvoorbeeld rusten op je knieën. Met die makkelijkere variant train je je lichaam even goed. Als je het moeilijk vindt om de goede houding aan te houden is het beter om een oefening trager en makkelijker te doen.

5.Foute kledij dragen

Omdat een HIIT-workout super intensief is zal je erg gaan zweten. Draag daarom sportkledij die ademend en comfortabel is. Draag ook niet te veel kleding, een short, topje of lichtgewicht legging is voldoende. Kleding die knelt is echt uit den boze.

6.Onvoldoende stretchen

Om de oefeningen goed te kunnen volbrengen is het echt belangrijk dat je goed gestretcht bent. Met stijve heupen zal je bijvoorbeeld geen squat oefening kunnen doen. Je moet je spieren echt trainen én verlengen. Vergeet die stretchoefeningen dus niet!

7.Teveel, weinig of ongezond eten

Je kan best twee uur voor je HIIT workout iets licht eten. Extra koolhydraten en eiwitten zijn aangewezen om je lichaam meer kracht te geven. Drink voor en tijdens je workout genoeg water, je zal immers veel zweten. Na je workout is een proteïne shake geen overbodige luxe.

 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…