Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

7 zomergewoontes die je ook na de vakantie vast kunt houden

Olivier
3 min read

In de zomer zien je dagen er anders uit als in de winter. Je doet andere dingen in je vrije tijd en hebt andere gewoontes. Nu de zomer afgelopen is, ben je waarschijnlijk bang dat je gelijk afscheid moet nemen van alle leuke dingen die de zomer te bieden heeft. Niets is minder waar! Hieronder 7 zomergewoontes die je ook na de vakantie gewoon vast kunt houden!

Blijf fruit eten

In de zomer is het fruit over het algemeen lekkerder als in de winter. Aardbeien, meloenen en andere zomervruchten bieden verfrissing op dagen wanneer het warm is. Fruit is verschrikkelijk gezond. Na de zomer zullen er geen (lekkere) aardbeien meer zijn, maar je kunt bijvoorbeeld overschakelen naar appels en peren!

Blijf bewegen

In de zomer beweeg je meer, zonder dat je het door hebt. Een wandeling naar het strand, een lekkere fietstocht in de zon, noem maar op. In de winter ga je nu eenmaal minder vaak spontaan de deur uit. Het weer is minder goed en je bent waarschijnlijk druk met werk. Probeer toch te blijven bewegen. Dit is niet alleen goed voor je gezondheid, maar zorgt er ook voor dat je je beter kunt concentreren.

Blijf zonnebrandcrème gebruiken

Hoewel de zon in de herfst een stuk minder fel is als in de zomer, is hij nog steeds aanwezig. Blijf je dus het hele jaar door insmeren met zonnebrandcrème.

Blijf een zonnebril dragen

Net zoals je huid, verdienen je ogen ook een goede bescherming tegen de zon. De zon in de herfst kan nog aardig fel zijn, houd die zonnebril dus nog even bij de hand!

Blijf genoeg water drinken

In de zomer gaat het allemaal vanzelf. Je denkt er vaak niet eens bij na of je wel genoeg water drinkt. Het gebeurt gewoon. In de winter daarentegen drinkt men over het algemeen een stuk minder water. Zorg ervoor dat je genoeg water blijft drinken. Dit zorgt ervoor dat je gehydrateerd blijft!

Blijf zwemmen

In de zomer zwem je waarschijnlijk genoeg. Lekker naar het strand of afkoelen in een buitenzwembad. Zwemmen is één van de meest gezonde sporten, je gebruikt bijna al je spieren en de kans op blessures is gering. Blijf na de zomer dus ook zwemmen! Ga regelmatig naar een binnenzwembad om een paar baantjes te trekken.

Blijf jezelf beschermen tegen muggen

Hoewel de muggen zomers het meest actief zijn, blijven deze beestjes tegenwoordig tot het eind van de herfst actief. Door de steeds warmer wordende winters, blijven de muggen gewoon in leven. Blijf je dus beschermen, ook na de zomer!

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…