Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Waarom je ook na de zomer zonnecrème moet gebruiken

Bram
3 min read

Na de zomer laten vele mensen hun zonnecrème netjes in de kast staan. Het wordt frisser en we hebben het gevoel dat we onze huid niet meer extra moeten beschermen. Dermatologen trekken aan de alarmbel, ook tijdens de winter en binnenshuis moet je je huid blijven beschermen. Je voorkomt zo niet alleen huidkanker, je huid zal ook langer jong blijven.

UV-A stralen veroorzaken huidveroudering

Zonnestralen bestaan uit UV-A en UV-B stralen. De UV-B stralen zorgen ervoor dat onze huid bruin wordt, deze stralen zijn dan ook het sterkste tijdens de middag. UV-A stralen zorgen ervoor dat onze huid veroudert. Deze stralen kunnen zelfs door de wolken dringen op een regenachtige dag. Ook binnenshuis ben je niet beschermd tegen UV-A stralen. Gebruik daarom elke morgen een goede zonnecrème, ook als het regent!

Verminder huidveroudering met 24%

In een grootschalig onderzoek werd aan de helft van de proefpersonen gevraagd om elke dag zonnecrème te gebruiken. De andere helft gebruikte zonnecrème alleen als de zon scheen. De resultaten van het onderzoek waren ronduit verbluffend. Mensen die elke dag zonnecrème gebruiken hebben een huid die er 24% jonger uit ziet. Ze hebben minder rimpels, pigmentvlekken en hun huid is elastischer.

Hoe kies je de juiste zonnecrème?

Je denkt misschien dat elke zonnecrème goed is, niets is minder waar. Een controversieel onderzoek deed enkele jaren geleden heel wat wenkbrauwen fronsen. Van de 800 geteste zonnecrèmes was slechts 25% effectief, alle andere bevatte bovendien schadelijke ingrediënten. Een gezonde zonnecrème zonder schadelijke stoffen is misschien iets duurder, op lange termijn zal je gezonder blijven. Vermijd volgende ingrediënten: Oxybenzone, Parabenen en Retinyl Palmitate. Gebruik ook geen zonnecrème met een factor boven 50 en zoek een crème die je beschermt tegen zowel UV-A als UV-B stralen.

Zonnecrème zonder schadelijke stoffen

Een goede zonnecrème beschermt je huid effectief tegen veroudering, dat is wetenschappelijk bewezen. 75% van de zonnecrèmes bevatten echter schadelijke stoffen. Als je elke dag zonnecrème gebruikt kan je maar beter kiezen voor een gezonde. Biologische zonnecrèmes zijn misschien iets duurder maar ze zijn die meer kost zeker waard. Je besteedt toch ook geld aan je dagcrème? Kies een minerale zonnecrème, deze legt een laagje op je huid en is vrij van schadelijke stoffen.

 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…