Waarom de wereld dringend meer apen nodig heeft in de strijd tegen Covid-19
De wereld heeft apen nodig, waarvan het DNA sterk lijkt op dat van mensen, om Covid-19-vaccins te ontwikkelen. Maar een wereldwijd tekort, als gevolg...
Inhoud
Hier zijn 8 goede redenen om je wandelschoenen uit de kast te halen. Ben je al vertrokken?
Door te gaan wandelen verminder je je kans op een beroerte, diabetes en hart- en vaatziekten aanzienlijk. Ga nu wandelen, je hart zal je bedanken!
Door te wandelen verbrand je calorieën en verhoog je je metabolisme. Als je 4 keer per week 45 minuten gaat wandelen kan je zelfs 7 kilo verliezen, en dat zonder dieet!
Wandelen kan je altijd en overal. Je hebt geen speciale uitrusting nodig en het is gratis.
Door met vrienden te wandelen leer je elkaar beter kennen. Je zal bovendien ook andere interessante wandelaars leren kennen waarmee je makkelijk een praatje kan slaan.
In ons dagelijks leven hebben we allemaal te maken met stress. Niet iedereen kan op een goede manier met stress omgaan. Door even te gaan wandelen zal je je ontspannen en gelukkiger voelen. Op het werk wordt je productiever en zelfs je seksleven wordt beter!
Je hebt een heel scala aan keuzes als wandelaar. Wandel je liever alleen of in groep? Met een hond of met een vriend? Je kan ’s ochtends, ’s middags of ’s avonds wandelen. Wandel je liever buiten of binnen op een loopband? Er is geen enkele reden om niet te gaan wandelen.
Iedereen kan wandelen, van jong tot oud! We weten allemaal hoe we moeten wandelen. Er is geen gespecialiseerde training voor nodig. Trek gewoon je schoenen aan en vertrek!
In de sportwereld wordt weleens gezegd dat de mooiste billen toebehoren aan lange afstandswandelaars. Je spieren krijgen een betere training dan bij andere aerobic sporten. Vooral je been- en bilspieren krijgen een goede workout. Je armen, rug, buik en schouders worden ook getraind tijdens de wandelen. Ga nu wandelen en merk dat je lichaam strakker en mooier wordt.
De wereld heeft apen nodig, waarvan het DNA sterk lijkt op dat van mensen, om Covid-19-vaccins te ontwikkelen. Maar een wereldwijd tekort, als gevolg...
Een podcast met o.a. sportarts Ruben De Gendt en diëtiste Julie Raekelboom
Een podcast met o.a. Nina Mouton,
de schrijfster van het boek
Een podcast met o.a. fervente vasters Dr. Servaas Bingé en Pieter Loridon