Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

9 redenen waarom dansen goed voor je is

Bram
3 min read

Dansen is niet alleen leuk, het is super goed voor je lichaam én geest. Door tv-programma’s zoals So You Think You Can Dance was dans nog nooit zo populair. Dansen is sexy en gezond! Heb jij nog een reden nodig om te beginnen dansen?

1.Je blijft langer jong

Door te dansen blijft je lichaam langer jong. Je hersenen blijven scherp en je huid ziet er stralend fris uit. Je hebt minder kans om later dementie te krijgen en die cellulitis verdwijnt vanzelf.

2.Je bent flexibeler

Door te dansen worden je gewrichten flexibel en lenig. Door die extra flexibiliteit heb jij minder last van spierpijn en stramme spieren. En nog een bonus: flexibiliteit is altijd goed in de slaapkamer!

3.Je bent meer ontspannen

Volgens onderzoek is dansen met een danspartner het ideale antistressmiddel. Je danst als het ware de spanning uit je lijf. Door elke dag te dansen zal je ontspannen en gelukkig worden.

4.Je hebt minder kans om een depressie te krijgen

Dansen geeft je de mentale boost die je nodig hebt tijdens moeilijke periodes. Dansen is zelfs zo gezond voor je mentale gezondheid dat het meer en meer gebruikt wordt in psychiatrische ziekenhuizen.

5.Dansen is gezond voor je hart

Als je danst hebt je minder kans op het krijgen van hartziekten en hartfalen. Je hebt een vlottere ademhaling en je levenskwaliteit gaat erop vooruit.

6.Je zal gewicht verliezen

Dansen is fantastisch om gewicht te verliezen. Je gaat helemaal op in de muziek en hebt niet het gevoel dat je aan het trainen bent. Een dansroutine is net wat je lichaam nodig heeft.

7.Je blijft langer mobiel als je ouder wordt

Door te dansen verbeter je je evenwicht, je doet snelle bewegingen en je let op je houding. Dat zorgt ervoor dat je later als je ouder bent meer controle hebt over je lichaam. Je zal minder snel vallen en je zal zelfstandiger zijn.

8.Je wordt socialer

Dansen doe je meestal niet in je eentje. Als je samen met andere mensen danst wordt je socialer. Je leert samen te werken en je in te leven in andere mensen.

9.En… het is goed voor je seksleven!

Tijdens het dansen leer je je lichaam kennen. Je wordt je bewust van jezelf en je leert hoe je lichaam zich kan bewegen. Het is dan ook geen geheim dat dansers goed zijn in bed.

 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…