Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Alles over krachttraining voor vrouwen

Bram
2 min read

Is krachttraining geen workout voor mannen? Helemaal niet! Meer en meer vrouwen ontdekken het plezier en de voordelen van krachttraining. Want mooi gespierd is nu eenmaal het nieuwe slank. Waarom zou je trainen zonder gewichten?

Je krijgt een strak lichaam

Door te trainen met gewichten verstevig je je spieren, je krijgt een platte buik en je armen worden slanker. Het is een fabel dat je door een gewone krachttraining erg grote spieren krijgt! Je wordt er zelfs slanker door. Hierdoor zullen je kleren beter passen en krijg je meer zelfvertrouwen. Je hebt het gevoel dat je krachtiger bent en dat maakt je onafhankelijker.

Krachttraining tegen botontkalking

Door nu te trainen met gewichten loop je later veel minder kans om osteoporose te krijgen. Krachtraining verhoogt de dichtheid in je botten en daardoor zullen ze minder makkelijk breken.

Je stimuleert je stofwisseling

Dat krachttraining niet effectief is om gewicht te verliezen is een fabeltje. Meer zelfs, krachtraining past perfect in je afslankingsregime. Het zorgt ervoor dat je metabolisme sneller werkt waardoor je meer calorieën zal verbranden. Zelfs als je niet aan het sporten bent! Omdat je lichaam meer spieren krijgt zal het ook meer energie nodig hebben. Combineer krachttraining met een cardioworkout voor het beste resultaat.

Je hebt minder kans op het krijgen van welvaartsziekten

Als je aan krachtraining doet heb je een grotere kans om gezond oud te worden. Het risico op hart- en vaatzieken, osteoporose, diabetes en heupfracturen dalen aanzienlijk.

Je versterkt je spieren en gewrichten

Het spreekt voor zich dat je tijdens krachtraining meer spiermassa krijgt. Hierdoor heb je minder kans op blessures. De toegenomen spieren versterken je rug waardoor je een betere houding aanneemt. Het resultaat? Minder rugpijn en meer kracht. Door krachtraining aan je workout toe te voegen word je sterker, gezonder en strakker. 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…