Coronavirus: Experts willen strengere maatregelen rond niet-essentiële reizen
Niet-essentiële reizen kunnen echt niet meer. Daar is de GEMS, de expertengroep die de regering adviseert over de te nemen coronamaatregelen, helemaal zeker van....
Inhoud
Schiet je 's nachts soms wakker door een vreselijke nachtmerrie? Ondergedompeld in een pyjama die nat is van het zweet omdat de angst je uitsloeg? Of kom je tijdens je dromen terecht in een stomende date met een Ashton Kutcher? Als we de wetenschap mogen geloven, dan heeft dit alles te maken met de positie waarin je slaapt.
Slaap je op je linkerzijde, dan heb je meer kans op een nachtmerrie. Slaap je echter op je rechterzijde, dan heb je een betere nachtrust en zou je gevoel van vrijheid een pak groter zijn. Uit een studie bleek namelijk dat 41% van de linkerzijdeslapers vreselijke dromen of nachtmerries ervaart. In vergelijk had maar 14,6% van de mensen die op hun rechterzij slapen last van slechte dromen. (Studie uit 2004).
In een iets recentere studie ontdekten wetenschappers dat buikslapers de meest levendige dromen hebben. Ze droomenden over ufo's, bondage, een seksuele relatie met een celebrity, of een seksuele relatie met iemand uit hun eigen omgeving waartoe ze zich aangetrokken voelen.
Ook een studie van 2012 bevestige dat buikslapen hand in hand gaat met ondeugende dromen, seksdromen. De reden hiervoor is dat wanneer je op je buik slaapt, het contact tussen je bed en je vagina heel groot is. Dit kan je opwinden in je slaap, en bijgevolg ga je erover dromen. Sommigen ervaren zelf een orgasme.
De studies bevestigen dus dat je slaappositie een effect heeft op je droompatroon. Is dit voor jou overtuigend genoeg om van kant te wisselen?
Niet-essentiële reizen kunnen echt niet meer. Daar is de GEMS, de expertengroep die de regering adviseert over de te nemen coronamaatregelen, helemaal zeker van....
Een podcast met o.a. sportarts Ruben De Gendt en diëtiste Julie Raekelboom
Een podcast met o.a. Nina Mouton,
de schrijfster van het boek
Een podcast met o.a. fervente vasters Dr. Servaas Bingé en Pieter Loridon