Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Bewezen: deze slaapposities bezorgen je nachtmerries of seksdromen

Olivier
2 min read

Schiet je ’s nachts soms wakker door een vreselijke nachtmerrie? Ondergedompeld in een pyjama die nat is van het zweet omdat de angst je uitsloeg? Of kom je tijdens je dromen terecht in een stomende date met een Ashton Kutcher? Als we de wetenschap mogen geloven, dan heeft dit alles te maken met de positie waarin je slaapt. 

Slecht nieuws voor wie op de linkerzijde slaapt

Slaap je op je linkerzijde, dan heb je meer kans op een nachtmerrie. Slaap je echter op je rechterzijde, dan heb je een betere nachtrust en zou je gevoel van vrijheid een pak groter zijn. Uit een studie bleek namelijk dat 41% van de linkerzijdeslapers vreselijke dromen of nachtmerries ervaart. In vergelijk had maar 14,6% van de mensen die op hun rechterzij slapen last van slechte dromen. (Studie uit 2004).

Buikslapers hebben seksdromen

In een iets recentere studie ontdekten wetenschappers dat buikslapers de meest levendige dromen hebben. Ze droomenden over ufo’s, bondage, een seksuele relatie met een celebrity, of een seksuele relatie met iemand uit hun eigen omgeving waartoe ze zich aangetrokken voelen. 

Ook een studie van 2012 bevestige dat buikslapen hand in hand gaat met ondeugende dromen, seksdromen. De reden hiervoor is dat wanneer je op je buik slaapt, het contact tussen je bed en je vagina heel groot is. Dit kan je opwinden in je slaap, en bijgevolg ga je erover dromen. Sommigen ervaren zelf een orgasme.

Ga jij van kant wisselen?

De studies bevestigen dus dat je slaappositie een effect heeft op je droompatroon. Is dit voor jou overtuigend genoeg om van kant te wisselen?

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…